To personer til sykehus etter arbeidsulykke i Sande

SANDE (NRK): – En person har falt cirka ti meter ned, opplyser politiet.

ASKO Oslofjord sitt nye lager i Sande.

Ulykken skjedde i forbindelse med byggearbeider ved ASKO Oslofjord sitt nye lager i Sande.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Nødetatene rykket torsdag formiddag ut etter melding om en arbeidsulykke i Sande.

– En person har falt cirka ti meter ned. Denne personen var festet med en sele. Personen hadde en plate med seg som falt ned på en annen person som fikk platen i hodet. Denne personen falt da ned cirka to meter, opplyser politiet i Sør-Øst politidistrikt.

Den ene personen ble kjørt med ambulanse til Drammen sykehus, mens den andre ble hentet med luftambulanse. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Operasjonsleder Merete Kvaal opplyser til NRK at de to var ved bevissthet da politiet fikk melding om ulykken, men at helsesituasjonen per nå er ukjent.

Politiet ble varslet om ulykken like før klokken 08.30.

Byggearbeider

Ulykken skjedde i forbindelse med byggearbeider ved ASKO Oslofjord sitt nye lager i Sande. ASKO opplyser at det er to bygningsarbeidere som er skadet.

Daglig leder Knut Andreas Kran sier til NRK at pårørende er varslet via bedriftene de to personene jobber for. Han opplyser videre at han foreløpig ikke vet noe om årsaken til ulykken, men at de skal ha en gjennomgang med Arbeidstilsynet fredag.

– Det viktige er at vi må rette opp det som har skjedd, og så må vi sørge for at ikke en sånn hendelse kan skje igjen, sier han.

Kran sier også at de har kontinuerlig møter med de ulike entreprenørene, og at de har hatt et allmøte hvor alle som jobber på stedet ble orientert om hendelsen.

– Og så har vi vært i dialog med Sande kommunes kriseteam og der tilbyr vi, hvis det er noen som ønsker det, en debrif eller en samtale med helsepersonell.