Åpnet for kolonnekjøring

E 134 over Haukelifjell ble åpnet for kolonnekjøring ved 18.30-tida i kveld.

En lang rekke personbiler og vogntog har stått langs rasteplasser på E 134 og på Haukeliseter fordi de ventet på å komme seg over Haukelifjell.

200 bilister har overnattet i Vågslidtunnellen i natt mens de ventet på at veien skulle åpnes.

Klokken 18.30 mandag ble det åpnet for kolonnekjøring.

Den første kolonnen var på 25 biler, og det vurderes fortløpende om det skal sendes flere kolonner utover kvelden.

Vil informere

Bilistene som står værfast på Haukelifjell får for lite informasjon om situasjonen, det mener lastebilsjåfør Asbjørn Innleggen.

Innleggen har stått like ved Vågslidtunellen i 21 timer siden han fikk vite at fjellet var stengt. Nå vet han ikke når han kan komme seg videre.

– Vi får ingen informasjon overhodet, man må finne telefonnummer til folk som brøyter, for å få informasjon derfra, sier Innleggen.

Men John Holskar Nilssen i vegvesenet sier det ikke er lett å gi mer informasjon om situasjonen. Han innrømmer at det kan komme for lite informasjon til de innesnødde bilistene

Vegvesenet har nå sendt en mann inn i Vågslidtunnellen for å informere bilistene som har valgt å stå der. Det sier overingeniør i Statens vegvesen Jan Ove Grave til NRK.

Ifølge politiet i Telemark har bilistene som fortsatt står i kø i retning mot Odda fått tilbud om å bli geleidet tilbake til Haukeli, men de fleste har avslått da de mister sin plass i køen.