– Det er litt menneskelig å tilgi feil

Tønsberg Cykkelklubb åpner for at Steffen Kjærgaard kan komme tilbake til dem i framtiden.

Frode Stendahl

Styreleder i Tønsberg Cykkelklubb, Frode Stendahl, tror Steffen Kjærgaard er velkommen tilbake til klubben.

Foto: Fredrik / NRK

Steffen Kjærgaard

Tidligere proffsyklist og sportssjef i Norges Cykleforbund Steffen Kjærgaard innrømmet dopingmisbruk på en pressekonferanse tirsdag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Styreleder i Tønsberg Cykkelklubb, Frode Stendahl, sier Steffen Kjærgaards dopinginnrømmelser tirsdag kom overraskende på han.

– Jeg var totalt uforberedt på det, men det lå i kortene at det ville komme noe. At det kom så massivt, det visste jeg ikke, sier Stendahl til NRK.no.

Til tross for kritikken Kjærgaard har møtt fra idrettsmiljøet, vil Stendahl åpne for tilgivelse.

Åpner for tilgivelse

– Ja, vi gjør det i fremtiden. Det er litt avhengig av hva han også gjør i neste trekk. Viser han åpenhet og en raushet han også, så er vi også raus som klubb og vil ta vare på våre medlemmer, sier Stendahl.

Han sier det ikke er aktuelt å ekskludere Kjærgaard slik saken står nå.

– Per nå så er det ikke en sak fremmet til Doping Norge. Hvis det kommer opp en sak så vil vi vurdere hva vi gjør i forhold til råd fra dem.

– Lenge siden det skjedde

– Kan dere i Tønsberg Cykkelklubb kontakte Kjørgaard i forhold til verv i klubben?

– Nå er ikke det aktuelt og det har heller ikke vært tema tidligere. Han har ingen verv eller lignende, annet enn at han er medlem hos oss, sier Stendahl.

– Hva tenker du om at noen utøver tar til orde for å utestenge dopingtatte fra sykkelsporten på livstid?

– Det er såpass lenge siden denne saken har vært. Det er femten år siden det skjedde, det er ikke noe som er i dagen i dag. På litt sikt så får vi se hvordan det utvikler seg og om det er en plass til han i Tønsberg Cykkelklubb. Det vil det alltid være.

– Menneskelig å tilgi feil

– Tror du han noen gang kan få et verv i klubben?

– Det vet jeg ikke rett og slett, hva fremtiden der vil bringe. Så langt har ikke vi tenkt, og har ikke hatt noe styremøte på det. Det vil vi ha ganske snart og diskuterer internt hva vi eventuelt gjør. Det er litt menneskelig i det også å tilgi feil du har gjort, sier Stendahl, og fortsetter:

– Det er lenge siden dette skjedde. Han har tatt klare standpunkt i ettertid som sportssjef i Norges Cykleforbund, og han har satt klare grenser der. Hvis han mener det han har stått for de siste årene, så er det muligheter om litt tid. Vi kan ikke si når, eller hvor lang tid det kan ta.

– Er han velkommen tilbake i Tønsberg Cykkelklubb?

– Det vil jeg tro at han vil være. Han har mange av vennene sine i klubben og i miljøet rundt, sier Stendahl.