Ap vinner av kommunevalget - hvis valget var i dag

Ifølge en meningsmåling går Arbeiderpartiet i Horten fram med tre prosent siden forrige kommunevalg. Høyre går tilbake med 9,6 prosent.

FORHÅNDSSTEMMING PÅ OSLO RÅDHUS

ARBEIDERPARTIET FREM: Arbeiderpartiet i Horten går frem på meningsmålinger, men ordførerkandidat for partiet, Are Karlsen sier at det til syvende og sist er opp til velgerne.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Valglogo

Arbeiderpartiet i Horten ville ha gått av med seieren hvis det var kommunevalg i dag. Det viser en meningsmåling utført av InFact på oppdrag fra avisa Gjengangeren.

Ifølge meningsmålingen ville 38,4 prosent av de spurte ha stemt Arbeiderpartiet, mens Høyre hadde vært nest størst med 28,7 prosent av stemmene. Fremskrittspartiet hadde fått 10,1 prosent.

– Hyggelig

– Nå er ikke jeg blant dem som legger altfor mye vekt på meningsmålinger, men jeg synes det er hyggelig når meningsmålinger over tid viser at vi ligger stabilt høyt, sier Are Karlsen, ordførerkandidat for Ap i Horten.

Han tar resultatet av meningsmålingen med ro, men også som et tegn på at mange støtter politikken. Han har tro på gode valgresultater.

– Jeg håper jo på det. Samtidig er det en god stund igjen til valget. Vi kan ikke gjøre annet enn å føre den politikken vi tror på og formidle den så godt vi kan. Det er til syvende og sist opp til velgerne, sier han.

Velgere fra Høyre?

Sammenlignet med kommunevalget i 2011 har Ap, ifølge meningsmålingen, gått fram med tre prosent siden forrige kommunevalg, mens Høyre har gått tilbake 9,6 prosentpoeng. Karlsen utelukker ikke at en høyrevind kan gi fart i seilene for Arbeiderpartiet.

– Når noen partier går ned og andre går opp er det grunn til å tro at det er en flyt av velgere mellom partiene, men vi har ikke noen tall som viser hvordan bevegelsen av velgerne har vært. De partiene som har gått opp siden sist må ha tatt noen velgere fra dem som har gått ned, sier han.

Flest kvinner

Av dem som svarte at de stemte Arbeiderpartiet var 36,7 prosent menn, mens 40,3 prosent var kvinner. Grunnen til at flest kvinner velger partiet blir gjetting, ifølge Karlsen, men han tror det kan ha noe med arbeidslivspolitikken å gjøre.

– Vi har prøvd å ha vært tydelige på arbeidsliv, faste ansettelser og søndagsfri. Det er mulig at det opptar kvinner spesielt. I arbeidslivet er det mange kvinner som er deltidsansatte, sier han.