Ap vil forby automater

Telemark Arbeiderparti vil ha totalforbud mot spilleautomater, og gi statlig støtte til organisasjoner som mister inntekter.

Frykt for at byråkrati kan hindre fjerning av spilleautomater.
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Telemark Arbeiderparti vil kaste alle spilleautomater ut av landet.

Fylkespartiet vil ha et snarlig forbud mot alle spilleautomater, og foreslår at lag og foreninger som dermed taper inntekter, i stedet får mer statlig støtte.

Fylkessekretær Harald Olsen sier det er mange av dem som fra før står svakt, som blir spilleavhengige. 

 Mange tragedier

- Det er alle tragediene med spilleavhengige som får Telemark Arbeiderparti til å be å regjeringen handle nå, sier han.

- De undersøkelsene vi har gjort, viser, at vi blant folk med inntekter under 100.000 kroner finner cirka en fjerdedel av de spilleavhengige, sier Olsen. 

 

Speleautomatar
Foto: Sølve Rydland / NRK

Også KrF

For noen uker siden foreslo KrF-ordfører Øyvind Tveit i Nissedal å tømme Vest-Telemark for spilleautomater. Det er denne ryddeoperasjonen Telemark Arbeiderparti nå ber regjeringen gjøre over hele landet - og det så snart som mulig. - Det er snakk om  mange mennesker som sliter med store problemer. Spilleavhengigheten går ikke bare utover den som spiller. Derfor haster det med å gjøre tiltak, sier Harald Olsen.

Ikke langt nok

Telemark Arbeiderparti synes ikke myndighetene har gått langt nok på forbudslinja,  med seddelforbud, nattestenging og automat-monopol for Norsk Tipping. Fylkespartiet hevder også at ved et automatforbud sparer samfunnet utgifter til behandling av spilleavhengige, penger som i stedet kan overføres til frivillige organisasjoner,  som kompensasjon for tapte spilleinntekter.

Olsen håper at det kan komme vedtak om å fjerne spilleautomatene allerede til høsten.