Skienskvinne anmelder politiet etter overfallet av Sandra (26)

Tobarnsmor og skiensinnbygger Kari Elisabeth Bjørnstad anmelder politiet for grov uforstand i tjenesten etter overfallet på Sandra Danielsen.

Tobarnsmor og skiensinnbygger Kari Elisabeth Bjørnstad anmelder politiet for grov uforstand i tjenesten etter overfallet på Sandra Siljan Danielsen.

Se video: – Det er bra at folk tar tak

Sandra Siljan Danielsen (26) ble banket opp på vei hjem fra Skien sentrum natt til søndag. Politiet tok mannen som skal stå bak, men den siktede ble løslatt etter få timer.

Det er TA som skriver om Kari Elisabeth Bjørnstads anmeldelse torsdag. Bjørnstad har tidligere vært samboer med Danielsens onkel, og kjenner dermed offeret.

Hun mener politiet ikke hadde oversikt over situasjonen før de slapp han løs.

– Som tenåringsmor og borger av byen synes jeg denne saken gjør oss til fanger i egne hjem. Det er vondt å føle at ungdommene våre ikke kan gå trygt rundt i byen, sier Bjørnstad til NRK.no.

I klagen peker hun på flere sider ved saken. Både offerets rettssikkerhet, samfunnsbeskyttelse og manglende innhenting av opplysninger fra politiets side blir belyst.

Les også: – Jeg lever med frykt etter overfallet

Se video av Sandra Danielsen her:

Sandra Siljan Danielsen ble overfalt og slått av en fremmed mann i Skien sentrum natt til lørdag 1. juni. Ebn mann er siktet i saken.

Danielsen forteller om overfallet

– Horribelt av politiet

Hun er sjokkert over politiets vurdering i saken.

– Jeg synes vurderingen rett og slett er horribel. De hadde grunnlag nok til å holde på mannen, i alle fall inntil de fikk oversikt over saken. Mitt ankepunkt er at de ikke hadde oversikt over saken før de slapp han ut.

– Hva fikk deg til å gå til dette skrittet?

Knut Kolloen.

Knut Kolloen sier politiet ikke hadde holdepunkter som tilsa en fengsling av mannen som er siktet i saken.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Som sagt nekter jeg å være fange i byen jeg bor i. Jeg ønsker det skal bli en debatt om politiets vurdering i slike saker, spesielt med tanke på offeret. Jeg lurer på hvem som egentlig har rettssikkerheten på sin side.

NRK har kontakt politiet for å få en kommentar til anmeldelsen, men de har ikke hatt anledning til å svare så langt i dag.

– Jeg blir forbanna

Politiet sa til NRK i går at de slapp ut siktede fordi det ikke var grunnlag for varetektsfengsling.

– Det er slik at du må ha objektive holdepunkter for at gjerningsmannen kommer til å begå nye straffbare handlinger og i denne saken her hadde vi ikke slike holdepunkter som tilsa en fengsling, sier visepolitimester ved Telemark politidistrikt Knut Kolloen.

Tidligere politimann, Ulf Thorstein Andreassen, er provosert over at en overgriper slipper så lett unna. Han forteller at han selv har vært utsatt for grov vold på byen.

– Jeg blir oppbrakt og forbanna. Dersom et menneske er så ute av kontroll og uten evne til å ta ansvar for egne handlinger, er man en potensiell bombe. Da bør politiet si at dette kan gjenta seg og at den personen må sikres og eventuelt undersøkes helsefaglig. Vi kan ikke ha det sånn her i samfunnet, sier han.