Unngikk loddtrekning – ble enige onsdag kveld

Høyre får ordføreren i Svelvik.

Svelvik

Politikerne i Svelvik har nå blitt enige.

Foto: Morten Harangen / NRK

Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Høyre signerte onsdag kveld en avtale om valgteknisk samarbeid.

Etter en fastlåst og vanskelig forhandlingsperiode fant disse partiene det nødvending å ta ansvaret for å komme til en avklaring til det beste for Svelvik.

For å unngå en kaotisk situasjon med loddtrekning i konstituerende kommunestyremøte, måtte Arbeiderpartiet og Høyre gi og ta litt for å komme til en felles løsning, heter det i en pressemelding fra de tre partiene.

Andreas Muri blir ordfører

Andreas Muri (H) glad for flertall

Høyres Andreas Muri blir ordføreren i Svelvik. (arkivbilde)

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Arbeiderpartiet og Høyre er de største partiene i kommunen, og har ikke før nå blitt enige om hvem som skulle få ordføreren. Onsdag kveld ble det imidlertid klart at Andreas Muri fra Høyre blir ordfører, mens Mads Hilden (Ap) blir varaordfører.

– Nå må vi legge konfliktene som har vært bak oss og bygge broer mellom partiene slik at vi samlet kan arbeide frem løsningene for fremtidens Svelvik, sier forhandlingsleder for Svelvik Høyre Kristin Surlien.

Forhandlingsleder for Ap, Runar Berg, opplyser at det var tre ting som var viktig for dem å få gjennom for å kunne gi fra seg ordførervervet til Høyre.

– Vi er enige om å jobbe for økt grunnbemanning i helse- og utdanningssektoren, innføre gratis leie av kommunale lokaler for barn og unge og beholde Ebbestad skole i kommunal eie i påvente av tomteutvikling i området, sier han.

Frps Øystein Lauritzen er også fornøyd med at det endelig er tatt en avgjørelse, og mener dette er det beste resultatet med tanke på kommunereformprosessen.