- Tungt og vanskelig

Det ble et sterkt møte da ordføreren i Andebu reiste til ulykkesstedet hvor en ti år gammel jente omkom under et billøp i helgen.

Ulykkesstedet hvor tiåringen ble truffet av bilen
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Det er offisiell flaggdag når det er stortingsvalg og flagget ved Andebu herredshus måtte henge på hel stang, selv om det ble firt på halv da skolebarna hadde minnestund på skolen mandag morgen

Ordfører Hans Hilding Hønsvall fikk en tung helg og en krevende dag i dag.

- Dette er tungt og vanskelig, men likevel er det godt å se at folk sørger sammen og at barna snakker om det som har skjedd. Vi i kommunens ledelse gjør det vi kan for å stille opp for alle som er berørt av den tragiske ulykken, sier Hønsvall.

Video nsps_upload_2009_9_14_14_1_1_1493.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Andebu i sorg. Klikk på bildet for å se video.

Sterkt møte med ulykkesstedet

Et av ordførerens ønsker denne dagen var å kunne reise ut å se ulykkesstedet der den ti år gamle jenta omkom da hun ble påkjørt av en rallybil. Det hadde han ikke fått tid til i løpet av helgen. Før han reiste ut i en valgkrets gikk turen til ulykkesstedet ved Dalsroa. Det ble et sterkt møte.

- På dette stedet, her hvor denne jenta omkom, hadde vi barnefestival tidligere i sommer og vi har hatt mange andre samlinger for barn her, sier Hønsvall stille.

For en uke siden gledet hele Norge seg med Andebu over seieren i melodi Grand Prix jr.

- Det er godt at man ikke vet hva som kommer. Det viser hvordan livet er - fra de store gleder til de dype sorger. Det har vi merket på få dager her i Andebu, sier ordføreren.

Les: Kan ikke klandres

Les også: Ti-åring omkom i rally-ulykke