Hopp til innhold

Alvorlig budsjettsprekk for nye Skien videregående

Sjokkerte politikere satt måpende tilbake da det kom fram at nye Skien videregående skole er planlagt uten kantine, dansesal og andre viktige rom.

Nye Skien videregående skole

DRØMMESKOLEN: En illustrasjon viser hvordan nye Skien videregående skole på Klosterøya blir seende ut.

Foto: Illustrasjon: Skanska

Scenarioet utspant seg på fylkesutvalgsmøtet i Skien torsdag kveld, skriver TA. Der kom det fram at noe har gått veldig galt i planleggingen og arbeidet med nye Skien videregående skole på Klosterøya.

I den nye skolen, som er kjent for sin musikk, dans- og dramalinje, er det ikke budsjettert med verken dansesal eller kantine.

Drømmeskolen har rett og slett alvorlige mangler. Det er nå høyst usikkert hva som er mulig å få til innenfor ramma på 618 millioner kroner.

– Skissa har en foreløpig anslått sum på 618 millioner. I rammesummen ligger ikke kantina og de andre rommene inne, så budsjettet er litt trang i dag. Likevel tror vi at vi skal få det til på et eller annet vis, sier fylkesrådmann Evy-Anni Evensen til NRK.

Evy-Anni Evensen og Sven Tore Løkslid

Fylkesrådmann Evy-Anni Evensen og fylkesordfører Sven Tore Løkslid må svare på mange spørsmål etter møtet torsdag kveld.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Vet ikke om skolen blir dyrere

Evensen sier det hele startet i 2012.

Nye Skien videregående skole
Foto: Illustrasjon: Skanska

– Vi forventet et samarbeid med naboene våre på Klosterøya. Vi så for oss at elevene kunne bruke en teatersal på Teater Ibsen, en treningssal på Stamina og at de fikk tilbud om felles kantine på Klosterøya. Dette har vi ikke beregnet inn i bygget som ligger på skissestadie i dag, derfor valgte jeg å gå til politikerne så snart jeg oppdaget dette.

– Blir skolen dyrere nå?

– Det vet vi ikke ennå, men det var viktig for oss å opplyse politikerne om at disse rommene ikke lå inne i grunnlagssummen. Vi jobber godt med Skanska for å få til en god løsning. Politikerne sa at de ønsket å ha rommene inne på skolen, og ikke hos naboene.

Fylkesordføreren overrasket

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid (Ap) sier han i likhet med fylkesutvalget ble overrasket i går.

– Forrige fylkesutvalg sendte ut et grunnlagsmateriale der alle de rommene og byggene var med. Nå var ikke de lenger med i grunnlaget, så det overrasket oss. Vi er klar på at vi må løse dette og håndtere saken videre.