Hopp til innhold

Aftenbønn for redde barn

Mikael Wiehe og Alternativ til Vold har gått sammen om å skape fred i hjemmet.

Video 21eb9ac9-87a8-4c77-b18b-1e06a4cd7a92.jpg

SE VIDEO: Dette er filmen som skal være en gave til både foreldre og barn fra Alternativ til Vold og Mikael Wiehe.

Øyvind Aschjem

Øyvind Aschjem er mannen bak filmen «Aftenbønn for redde barn».

Foto: Lars Erlend Øymo / NRK

Alternativ til Vold går nye veier for å skaffe barn trygge hjem.

En ny film skal få foreldre til å tenke seg om og dempe seg når det er konflikter i hjemmet. Med seg på laget har de fått den svenske visesangeren Mikael Wiehe.

Filmen er ment som en gave til alle barn som er redde hjemme, og som en påminnelse til foreldre. Alternativ til Vold håper å skape forandring i hjem der det er mye høylytt krangling.

Les: Mange barn opplever familievold

– Barn orker ikke krig hjemme

– Ideen er at jeg ønsker å fortelle foreldre at det å være redd i eget hjem for barn er livsfarlig, og vi må forstå at barn er sårbare. De orker ikke at foreldrene har krig hjemme. Det har vi ikke lov til å fortsette med, sier psykolog og initiativtaker til filmen, Øyvind Aschjem.

Aschjem forteller at Michael Wiehe ikke var vanskelig å be da han ble bedt om å bidra til denne filmen. Alternativ til Vold ønsker også å engasjere flere kjente folk for å ta opp alvorlige temaer der hensikten er å bry seg om barns beste.

– For Mikael Wiehe i denne filmen er barnet det viktigste. Det er så flott å se hvordan han bare går forbi foreldrene og rett inn til foreldrene. Jeg har tenkt at det kan være inspirerende for andre voksne slik at de kan følge i Wiehes fotspor og bry seg, sier Aschjem.

Les også: - Nulltoleranse er det eneste som hjelper mot familievold

Håper de vil tenke seg om

Målet er å vise filmen til så mange som mulig. Alternativ til Vold vil satse på å legge filmen ut på nettsteder som You Tube og Facebook.

– Jeg er veldig spent på hvor mange treff denne filmen kommer til å få. Jeg tror at foreldre som ser denne filmen vil tenke seg om en gang til; kanskje de krangler for mye, sier Aschjem.

Se filmen øverst i saken.