– Helt vanvittig

Jan Erik Brodahl, også kjent som «Farmen-Jan», fortviler. Han har ikke noe godt å si om advokaten som er tiltalt for å ha tatt flere hundre tusen kroner fra hans avdøde far.

Jan Erik Brodahl

Jan Erik Brodahl er ikke nådig i sin kritikk av advokaten.

Foto: Alex Iversen / TV2

– Det er helt utrolig at en advokat overtaler en person til å få ansvar for en konto, for så å ta ut alle pengene. Det er helt vanvittig synes jeg, sier Brodahl.

Advokaten fra Vestfold er tiltalt for underslag ved å sende en falsk faktura. Mannens forsvarer ønsker ikke å kommentere saken nå.

Advokaten gikk konkurs

I ti år drev advokaten egen virksomhet i Oslo. Da firmaet forsøkte å utvide endte det med en økonomisk smell, og firmaet gikk konkurs. Det kommer fram i bostyrers innberetning.

Det er derfor ikke bare Jan Erik Brodahl som mener å ha krav på penger. Ifølge bostyreren er kravene på totalt 6 millioner kroner.

Samtidig har advokaten sendt regninger til flere som mener det ikke er utført noen jobb. Omtrent som i Brodahls tilfelle.

Jan Erik Brodahl

Jan Erik Brodahl har vært livvakt og sikkerhetssjef i FN, men er kanskje mest kjent for sin deltagelse i Farmen 2019.

Foto: Alex Iversen / TV2

Skulle betale skatt

Avtalen var at advokaten skulle hjelpe til i forbindelse med dødsboet etter faren, forteller Brodahl. Rundt en halv million kroner ble satt inn på klientkontoen til Jan Erik Brodahls avdøde far. Pengene skulle blant annet gå til å betale skatt.

Da sendte advokaten en regning for arbeid som ikke hadde rot i virkeligheten, ifølge tiltalen. Siden advokaten hadde kontroll over kontoen ble regningen likevel betalt.

– De gjorde ingen jobb og tok pengene. Totalt stjal han 355 000 kroner, forteller Brodahl.

Flere ganger forsøkte han å få ut pengene, men det kom stadig nye forklaringer om problemer. Til slutt fikk Brodahl hjelp av advokatforeningen og fikk ut noe penger.

– Det var en jævla prosess, sier han.

I tiltalen er det varslet et erstatningskrav på 356 000 kroner til Brodahl.

Kan ikke kommentere nå

NRK har forsøkt å komme i kontakt med Vestfold-advokaten, uten å få svar. I saken er det advokat Petar Sekulic som er mannens forsvarer.

Vi har sendt SMS-er og e-poster om innholdet i saken som er beskrevet her.

I en kort melding svarer Sekulic at han ikke har mottatt sakens dokumenter. Derfor kan han ikke kommentere saken, skriver han.