Advarer mot mye vann i veibanen på E18

En bil havnet i grøfta på E18 onsdag kveld. – Det er mye vann enkelte steder på motorveien, så kjør forsiktig, oppfordrer brannmester Trond Andreassen.

Vannplaning på E18

MISTET KONTROLLEN: Det har regnet kraftig i Vestfold i hele dag, og ifølge brannvesenet førte dette til at en bil havnet i grøfta på E18 i 18-tiden.

Foto: Vestfold interkommunale brannvesen

Trafikkulykken skjedde på E18 i sydgående felt, 300 meter nord for avkjøringa til Horten og Undrumsdal. Ifølge politiet kom ingen av de tre personene som satt i bilen til skade i hendelsen.

– Vannplaning skal være årsaken til at bilen endte i vollen ved siden av veien. Det er mye vann i veibanen enkelte steder på E18, så jeg oppfordrer alle til å kjøre forsiktig, uttaler brannmester Trond Andreassen på Facebook-siden til Vestfold interkommunale brannvesen.

Arild Alfheim, operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, sier til Tønsbergs Blad at han ikke vil ikke bekrefte brannvesenets opplysninger om vannplaning.

– Årsaken er fortsatt ukjent. Vi oppretter sak for å finne ut av det, sier han.

Nødetatene rykket ut til hendelsen i 18-tiden. Brannvesenet fikk raskt sikret skadestedet og bilen er i ferd med å fjernes.

Sendte ut OBS-varsel

Det har regnet kraftig på Sør- og Østlandet i hele dag, og tirsdag sendte Meteorologisk institutt ut OBS varsel for disse landsdelene.

Meteorologisk institutt ventet også perioder med kraftige regnbyger på Sør- og Østlandet. Regnet skal fortsette resten av kvelden.

– Det kan komme så mye som 25–40 millimeter regn på 24 timer, men mye av nedbøren kan komme i løpet av kort tid. Det vil være store lokale forskjeller i nedbørmengdene, sa vakthavende meteorolog Vibeke Tynnes til NRK i går.

Politiet: – Ligg under fartsgrensa

Tidligere i dag skjedde det også to trafikkuhell i Syrbekkveien i Tønsberg. Ingen kom til skade i disse hendelsene heller, men etter den siste ulykken gikk politiet ut med en oppfordring om å være forsiktig i trafikken.

– I dag kan det være veldig farlig og ukritisk å følge fartsgrensa, fordi vannplaning kan føre til en alvorlig ulykke. I morges opplevde en patrulje at folk tok uforsvarlige forbikjøringer mens regnet høljet ned på E18. De valgte da å blinke lett med blålysene for å markere at folk måtte tilpasse farten etter forholdene, opplyste utrykningspolitiet til NRK.