Advarer om glatte veier flere steder på Østlandet

Brannvesenet i Telemark advarer i morgentimene onsdag om glatte veier mange steder. Både bilister og fotgjengere bes være forsiktige i trafikken.

Glatte veier

GLATT PÅ SIDEVEIER: Politiet og brannvesenet har fått beskjed om at det er spesielt glatt på sideveier. Dette bildet er tatt i Porsgrunn i slutten av november.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Vi får en del telefoner angående glatte veier i morgentimene. Beskjeden fra teknisk avdeling i Porsgrunn og Skien er at alle mannskaper er ute og strør og jobber så raskt de kan. Bilister, gående og syklende bes være veldig forsiktige når de ferdes, skriver 110-sentralen i Telemark på Twitter.

I Buskerud er det spesielt Lier hvor veiene er såpeglatte onsdag morgen.

– Det har vært et par utforkjøringer og et lite sammenstøt nå med en lastebil og personbil. Det er slapsete og glatt noen steder, spesielt ute i Lier der alle disse tilfellene har vært, opplyste politiet.

I Oslo, Asker og Bærum hadde politiet ikke fått mange meldinger om ulykker på glatta onsdag morgen, men det er risikoføre, og verre kan det bli, får NTB opplyst.

For mange var det glatt allerede i går, og meteorolog Marit Berger opplyser at det blir glatt i kveld også.

– Det er samme visa igjen i dag, det kan bli glatt i kveld. Når vi kommer utover kvelden i dag, så er det muligheter for at det kommer noe nedbør som vil fryse når det når bakken, sier Berger.

Ekstremt glatt

Hos politiet Telemark er det meldt om tre utforkjøringer og ulykker på glatta onsdag morgen. Og politiet har fått flere meldinger om glatte veier.

– Så fort du kommer av hovedveiene er det griseglatt. Det er en bil som har kjørt av vegen i Skien, en i Notodden og en i Nissedal, og årsakene er at det er glatt, opplyser operasjonsleder i politiet i Telemark, Tore Grindem.

Glatt i kveld

Meteorologisk institutt sendte tirsdag ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på Østlandet. Flere steder meldes det om lokalt svært glatte veier.

– Fra tirsdag ettermiddag og onsdag blir det i perioder vanskelige kjøreforhold på grunn av vekslende nedbørform og tidvis regn som fryser på bakken i Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og sørlige deler av Oppland og Hedmark. Vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser, advarer Meteorologisk institutt om.

– Det er nødvendig å være skodd etter forholdene. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap, skriver Meteorologisk institutt videre.