Hopp til innhold

Advarer mot tyver som stjeler hunder

Politiet ber folk være på utkikk etter en hvit Mercedes Sprinter med utenlandske skilt. Personer fra denne bilen skal nemlig ha forsøkt å stjele hunder.

Hund

Politiet ber hundeeiere på Østlandet passe ekstra godt på hundene sine i disse dager for å unngå at de blir kidnappet.

Foto: Sannum,Tore / NTB scanpix

Politiet i Telemark la ut en melding på Twitter mandag ettermiddag der de skriver at en hvit Mercedes Sprinter har blitt observert i Larvik. Personer fra bilen skal ha forsøkt å stjele bikkjer, og politiet ber folk være oppmerksomme.

– Vi oppfordrer folk til å være oppmerksomme hvis de ser en slik bil i nabolaget som oppfører seg mistenkelig. Hundeeiere bør også være særdeles oppmerksomme, sier operasjonsleder Aadne Røilid i Telemark politidistrikt.

Røilid legger til at politiet så langt ikke har fått meldinger om at bilen er observert i Telemark.

Laster Twitter-innhold

Mislykket tyveriforsøk

Operasjonsleder Per Andreassen ved Vestfold politidistrikt opplyser til NRK at politiet ble varslet om hendelsen i Larvik klokken 13.07 mandag ettermiddag.

– Vi fikk melding om at fire personer i en hvit Mercedes kassebil forsøkte å ta med seg en hund fra Veldre i Larvik. De mislyktes i det, og kjørte videre fra stedet, sier han.

Angrepet av tre menn

Fredag skrev Indre Akershus Blad om Ola Kristiansen i Aurskog som var ute og luftet hunden Emilio da han ble angrepet av tre menn i en hvit Mercedes varebil.

Han ble slått til av den ene og skjønte fort at det var hunden de tre var ute etter.

– Jeg ser han tar tak i rumpa på bikkja og skal til å slenge den inn i bilen. Jeg slår ham, og heldigvis slipper han bikkja, som stikker av gårde. Jeg løper etter, og da jeg snur meg ser jeg at bilen kjører motsatt vei, sa Kristiansen til nettavisa.

Flere tilfeller

Ifølge Østlandsposten har politiet fått flere meldinger om lignende hendelser på Østlandet den siste tiden.

– Vi fikk noen meldinger for tre-fire uker siden, der folk som var ute og gikk tur med hunder, ble oppsøkt av utenlandske personer som de opplevde som veldig pågående. Dette kan være noe i samme sjanger, sier Per Andreassen ved operasjonssentralen.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark