Hopp til innhold

Suksesserien skal spilles inn i Vestfold

– Vi er kjempestolte, sier Maren Wegge ved Midgard vikingsenter.

Kåre Conradi i Vikingane

NY SESONG: Kåre Conradi spiller høvdingen «Orm» i serien «Vikingane»/«Norsemen» på NRK og Netflix.

Foto: Viafilm / NRK

I mars ble det klart at NRK og Netflix går sammen om å produsere en tredje sesong av suksesserien «Vikingane».

Siden 2016 er det produsert dobbel dose av komiserien om vikingtiden – den norske «Vikingane» på NRK, og engelskspråklige «Norsemen» på Netflix.

De to første sesongene ble spilt inn på Bukkøy i Avaldsnes, men nå er det bestemt at produksjonen flyttes til Vestfold, nærmere bestemt Midgard vikingsenter på Borre i Horten.

– Vi er kjempestolte og glade for at de har valgt Midgard vikingsenter som lokasjon. Det kunne ikke vært bedre, sier markedskonsulent ved senteret, Maren Wegge.

Produksjonsselskapet bak er Viafilm og serien er et samarbeid med NRK og Netflix original.

Funn av nytt vikingskip

I mars i år fikk området rundt vikingsenteret i Vestfold mye oppmerksomhet da det ble kjent at det med georadar var gjort et nytt funn av et vikingskip blant Borrehaugene. I tillegg har Midgard vikingsenter en egen gildehall, som er basert på funn av storhaller i området.

– Skaperne, regissørene og manusforfatterne Jon Ivar Helgaker og Jonas Torgersen kommer med andre ord til «dekket bord» når de starter produksjonen i Vestfold høsten 2019, skriver Vestfoldmuseene i en pressemelding torsdag.

Midgard vikingsenter.

INNSPILLING: Innspillingen ved Midgard vikingsenter starter til høsten.

Foto: Magnus Skatvedt Iversen / NRK

Ett år siden

Wegge forteller at det har vært snakk om innspilling på senteret i et års tid. Hun mener området passer bra til serien.

– Vi har gildehallen, som er rekonstruksjon av vikingenes festhall, vi har det store området i Borreparken med alle gravhaugene, og vi har en flott skog og havet i nærheten. Det er mange ting her som kan brukes på forskjellige måter, sier hun.

Produsent Anders Tangen er helt enig. I tillegg var det viktig for dem å spille inn serien i Norge.

– Det er fantastiske steder der som vi kan bruke som kulisser. Det finnes mange fine steder i utlandet, men vi ønsker å gjøre mest mulig her i Norge.

I tillegg peker han på Hortens nærhet til Oslo som en fordel fordi flere av skuespillerne jobber og holder til der. Tangen trekker også frem at det i området er et stort vikingmiljø og mye kompetanse om vikingtiden.

Behov for statister

Tangen forteller at de har et stort behov for statister, og at de ønsker å bruke lokale til det. I tillegg vil det være mulig for skoleelever å komme å hospitere på settet.

– Vi kommer kun til å bruke lokale krefter når vi er der nede. Vi trenger masse statister.

Innspillingen i Horten starter til høsten, og Tangen opplyser at den norske versjonen av serien vil være å se vinteren 2020.

– Den engelske kommer kanskje ikke før høsten 2020. Så det tar tid å gjøre det ferdig, sier han.