«Tok av på Facebook» etter hundekrangel

«Klikket» da fôravtalen ble sagt opp.

38697008 Social Networks in the Office

«TOK AV»: Den 49 år gamle mannen forklarte selv at han «tok av på Facebook».

Foto: Jan Haas / NTB scanpix

En 49 år gammel mann måtte denne uken møte i Tønsberg tingrett etter at han ved flere anledninger skrev om en kvinne på Facebook, samtidig som han var ilagt et besøksforbud mot henne.

Mannen skal ha skrevet blant annet:

«(...) Har lyst til å kveste (kvinnens navn, journ.anm.) og ungen (...)»

«Jeg skal knuse deg (kvinnens navn, journ.anm.), knuse deg (...)»

«Håper (kvinnens navn, journ.anm.) faller død om, den største hundefienden som finnes (...)»

Bakgrunnen var en konflikt mellom de to rundt omsorgen for en av kvinnens hunder.

Sa opp fôravtale

49-åringen var fôrvert for hunden, men samarbeidet ble vanskelig og kvinnen sa opp avtalen. Domfelte mente det ikke var noen grunn til det.

Kvinnen kontaktet Mattilsynet og fortalte at mannen hadde «klikket». Han forklarte selv at han da «tok av på Facebook».

De var venner på nettsamfunnet, og mannen skrev om krangelen deres. Uttalelsene gjaldt både kvinnen og datteren hennes, og kvinnen opplevde det han skrev som veldig skremmende, heter det i dommen.

Kvinnen forklarte videre i retten at 49-åringen blant annet skrev at han håpet datteren hennes døde, slik at hun fikk oppleve hvordan det er å miste et barn. Hun anmeldte dette og slettet ham som venn.

Besøksforbud

I 2015 ble mannen ilagt et besøksforbud mot både kvinnen og datteren hennes. Han tok likevel kontakt på et utested i Tønsberg.

Kvinnen forklarte også at venner av henne fortalte at han skrev om henne på Facebook. Mannen innrømmet at han skrev innleggene, men sa samtidig at han hadde fått beskjed om at besøksforbudet ikke gjaldt på offentlige steder.

Retten mener at konflikten rundt omsorgen for hunden ikke rettferdiggjør det han skrev. 49-åringen ble dermed dømt for å ha krenket kvinnens privatliv.

Da rettssaken startet tidligere denne måneden, erkjente han seg først ikke skyldig, men endret dette underveis. Han mente imidlertid at han ikke hadde fått god nok informasjon om saken, og syntes det var urimelig om han skulle måtte betale saksomkostninger.

Nektet å betale forelegget

Aktor sa at politiet flere ganger hadde kontaktet mannen for å gi ham et forelegg. 49-åringen sa han ikke visste om saken før han ble pågrepet i mars i år, og at han da i beruset tilstand nektet å vedta forelegget.

Han hevder han ba politiet kontakte ham dagen etter, men at det ikke ble gjort.

Retten mener imidlertid at mannen selv kunne ha satt seg inn i saken, og at det var unødvendig at saken gikk for retten når han innrømmet det han hadde gjort.

Derfor ble han, i tillegg til å betale boten på 6 000 kroner, også dømt til å betale 2 500 kroner i saksomkostninger.