Hopp til innhold

«Solgt!» drømmer om å komme på besøk

– Vi leter etter unike objekter, sier programlederen.

Bilde av peisen i stua. Innfelt bilde er av Frode Søreide.

FASCINERT: Solgt-programleder Frode Søreide forteller at han ble fascinert da han så boligannonsen for huset i Sandefjord. – Jeg har ikke sett noe som er så spesielt som dette før, sier han.

Foto: RUNE ENSTAD/ZENTUVO (innfelt: KARINA KAUPANG JØRGENSEN/NRK)

De siste dagene har flere hundre tusen mennesker vært innom en boligannonse for et hus i Sandefjord. Interiøret skiller seg ut med søyler, skulpturer og gipsutsmykkinger, for å nevne noe. Det er huseieren Eva Hagen Gulliksen som har laget alt selv.

Megleren har aldri opplevd noe liknende, og annonsen kan bli den mest viste på boligsidene til Finn.no noensinne. Nå er også NRK-programmet «Solgt!» interessert.

– Jeg har snakket med megler, og meldt min interesse. Men vi må vente til den blir solgt. Jeg håper det virkelig skjer, og at vi får lov til å komme inn i den boligen. Det hadde vært en drøm, for det er unike objekter vi leter etter, sier programleder Frode Søreide.

I «Solgt!» blir to lag med eiendomsmeglere tatt med til et ukjent boligmarked, hvor de skal tippe prisen på ulike eiendommer.

– Nordmenn er litt kjedelige

Søreide har ledet tv-programmet i sju sesonger og sett mange ulike boliger, men aldri en så spesiell som den i Sandefjord.

– Det er en fantastisk jobb hun har gjort. Jeg har ikke sett maken. Jeg synes det er fantastisk når en tør å gjøre akkurat det hun har gjort leve ut drømmen og fullføre det til de grader.

– Vi er litt kjedelige vi nordmenn, vi går i flokk når det kommer til hus og hjem. Vi vil gjerne ha det litt som naboen. Når du skal selge huset ditt, blir du også gjerne anbefalt å fjerne familiebilder, ha nøytrale farger og at boligen skal gi et inntrykk alle kan like.

– Dette er stikk motsatt, og det er veldig hyggelig å se at noen ikke nødvendigvis tenker på at de skal selge. De har gjort dette for sin egendel og levd ut drømmen til det fulle, fortsetter programlederen.

Håper nye eiere vil la interiøret være

Huset består av fire leiligheter, og det er kun denne ene som har interiør som dette.

Søreide forteller at mange nok ser på annonsen og kommer på visning på spesielle objekter fordi de er nysgjerrige, ikke fordi de nødvendigvis ønsker å legge inn et bud.

Han håper at dem som kjøper boligen i Sandefjord, lar det spesielle interiøret få stå.

– Dette må få lov til å leve videre. Jeg håper ingen røsker ned det Eva Gulliksen har gjort.

Eva Hagen Gulliksen

POSITIVT: Huseier Eva Hagen Gulliksen sier hun er positivt overrasket over all omtalen huset og ikke minst innredningen har fått.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

Gulliksen har brukt mye tid på boligen, men for henne er det viktigste at nye eiere vil trives i boligen.

– Folk får gjøre som de vil. Da er det deres, og da har ikke jeg noe med det å gjøre. De skal få lov til å gjøre det om til sitt, det er mange innredningsmuligheter her, sier hun.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark