"Privat område, ingen Pokemon Stop"

Mobilspillet Pokémon Go får stadig nye brukere. Det fører også med seg folk som går land og strand rundt på leting, men ikke alle steder er de like velkomne.

Pokemon Gojakt

Dette skiltet møtte Johan Riksfjord og kameratene da de var på Pokémon-jakt.

Foto: Johan Riksfjord / Privat

Hos Antons Timber i Melsomvik i Stokke satte de onsdag opp er skilt med meldingen: "Privat område, vi har løse hunder, ingen Pokémon Stop, Kunder av Antons Timber velkomne".

– Det ble så mye biltrafikk inn i gårdsplassen vår, sier Emil Antonsen i Antons Timber.

Fremmede biler på gårdsplassen

Firmaet opplevde at mange parkerte inne på området deres, siden det var mange virtuelle Pokémon-dyr i nærheten. På et tidspunkt på tirsdag stod tolv fremmede biler parker på gårdsplassen.

Da bestemte han seg for å lage og sette opp skiltet. Antonsen så for seg at det kunne bli problemer med alle bilene når firmaet fikk varelevering. Han spiller selv mobilspillet, men er bekymret for hvordan det blir framover, når det finnes virtuelle dyr overalt.

Johan Riksfjord er en av mange som har spilt mye siden han lastet ned gratis-spillet. 18-åringen fra Barkåker var på tur med venner for å lete etter pokémon-dyr da han møtte på skiltet til Antons Timber.

Sosial pokemon jakt

Johan Riksfjord mener mobilspillet Pokémon Go er veldig sosialt, fordi man møter andre når man er ute og går. Her fra onsdagens pokémon-jakt.

Foto: Johan Riksfjord / Privat

– Det er jo litt morsomt at før spillet har blitt lansert i Norge så har de satt opp skiltet, sier Riksfjord.

For spillet er egentlig kun lansert i USA, Australia og New Zealand. Men med litt triksing, kan man klare å få lastet ned spillet også i Norge.

– Får folk ut

Riksfjord forteller at man trenger å hente pokeballer på visse plasser, og at det ikke er var mange slike steder i nærheten. Derfor syns han at man bør kunne gå inn på eiendommen.

Mobilspillet har i alle fall én klar positiv side. Den får folk ut og gå. 18-åringen forteller at han på onsdag gikk 26 000 skritt, noe som er over fem ganger så mye som han vanligvis pleier.