"Nina" kommer hjem

Utstillingsdukka som ble funnet i sjøkanten vest på Nøtterøy var ikke hjemløs. Til våren skal eieren sette den i arbeid igjen.

Skylt i land
Foto: Cathrine Palm Spange

Det er ikke godt å si hva som gjorde at Nils-Edvart Frebergs utstillingsdukke reiste hjemmefra og på uforklarlig vis endte i fjæresteinene ved Vestfjorden. I alle fall var det der, i sivet i sjøkanten, at Cathrine Palm Spange fikk seg en støkk i helgen da hun fikk øye på en livløs rumpeball og et bein.

– Jeg kjente adrenalinet ut i fingerspissene.

Frebergs fugleskremsel

Med tanke på restene av orkanen Nina som passerte Vestfold i helgen, syntes hun navnet Nina kunne passe godt på utstillingsdukka. Og Nina har altså et hjem, nærmere bestemt hos gårdbruker Nils-Edvart Freberg.

– Jeg merka den var borte skjønner du, og kunne ikke fatte hvor det hadde blitt av den.

NRK har snakket med Freberg tidligere om fugleskremsler, og det er mulig det er Nina som opptrer i denne videoen:

Fugleskremsel på Nøtterøy - Video

På vinterferie

Toppløse Tanja er altså kanskje identisk med Nina som lå henslengt i fjæra. Freberg har en teori om hva som har skjedd.

– Jeg har hatt utstillingsdukka som fugleskremsel på en åker i nærheten av der Palm Spange fant den, så det kan vel være at det er restene av orkanen Nina som har flytta på den. Enten det eller at noen har hatt det «moro».

Uansett grunnen til forsvinningsnummeret – Nina/Tanja har nå fått på seg vinterklær og pryder inngangen til Cathrine Palm Spange. Der skal den være på "vinterferie" til det nærmer seg våronn. Da skal hun igjen ut i arbeid for å holde løse fugler unna dyrka mark.