«Leon» er uønsket ved campingplass

Hundeeier vil ha erstatning for ødelagt ferie.

Hunden Leon

AMERIKANSK BULLDOG: Eieren forstår at mange er skeptiske til store hunder. Leon veier rundt 60 kilo.

Foto: Privat

– Vi har fått beskjed om at vi kan være på campingplassen ut sesongen, men at Leon er bortvist. Da kan vi ikke være der, og vi har lagt ut vogna vår for salg.

Hundeeier Brit Nilsen Alfredsen synes det er frustrerende at den 60 kilo tunge amerikanske bulldoggen hennes ikke lenger er ønsket ved Holmåsen camping i Sande.

Det var avisa Gjengangeren som først omtalte saken.

Daglig leder Øystein Bjørløw sier bakgrunnen for bortvisningen er flere bekymringsmeldinger. Blant annet om at Leon skal ha gått til angrep på en annen hund og dens eier.

Nilsen Alfredsen bekrefter at det oppsto et basketak mellom Leon og en annen hund, men sier ingen ble skadet og avviser at det var et angrep.

– Ikke noe valg

Hundeeieren sier at Leon i etterkant av hendelsen har holdt til på et inngjerdet område ved campingvogna, og at hun følte seg ferdig med saken da beskjeden fra ledelsen kom.

– Han hadde gjort seg opp en mening, og ville ikke høre på min versjon.

Hun har forståelse for at mange er skeptiske til store hunder, men hevder hun aldri fikk mulighet til å få frem sin side av saken. Bjørløw er ikke enig.

– Jeg føler hun ikke tok saken alvorlig og ikke ville høre på mine argumenter. Da tør jeg ikke å gjøre noe annet enn å nekte hunden å være her.

Sjefen for campingplassen sier han har gitt klar beskjed om at han står for avgjørelsen, og at han ikke føler seg som en som ødelegger ferien til folk selv om hundeeieren ønsker erstatning.

– Jeg har gjester som er her for 40. gang, så jeg synes ikke det virker sånn, avslutter Bjørløw.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Har du mista håpet om å nokonsinne ha nok i eigenkapital? Då kan det vera det finnes andre løysingar.

Må du ha eigenkapital for å få bustadlån?