«Kongen av skiskyting» får årets Solpris

Juryen trekker blant annet fram at Ole Einar Bjørndalen er et godt forbilde, og at han sprer sol og glede til det norske folk.

Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen får tildelt Solprisen 2015 lørdag 11. april på Rjukan.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Ole Einar Bjørndalen er idrettsmannen og evighetsmaskinen som har holdt på lengre enn alle andre. I mer enn 20 år har han vært i verdenstoppen i sin idrett, og er blitt den mestvinnende av alle. Utallige ganger har han skutt fullt hus på siste stående, spurtet seirende i mål, og spredd sol og glede til det norske folk, heter det i en pressemelding.

– Et godt forbilde

Det er arrangørene bak Solfesten på Rjukan som står bak Solprisen, og prisen skal gå til personer som «gjennom sitt virke og sin væremåte har vært med på å spre sol og glede til det norske folk.»

– Han har en framferd som vi liker, og han er et godt forbilde. Hans resultater og suksess er tuftet på hardt og systematisk arbeid uten å kutte svinger og ta snarveier, står det i pressemeldingen.

– Er høyt respektert

Det kommer også fram at juryen mener Ole Einar vinner og taper på en høflig måte, og at han oppfører seg på en slik måte som mange liker og respekterer.

– Ole Einar er høyt respektert av sine medkonkurrenter både nasjonalt og internasjonalt. For mange av dem har han vært et forbilde helt fra de var små. Ole Einar er «Kongen av skiskyting» og han er «Kongen av idrettsidealet».

Det er fylkespolitikerne i Telemark som ut fra en nominert liste og på individuelt grunnlag velger Solprisvinneren. Solprisen blir delt ut på Solfesten på Rjukan lørdag 11. april, og det er ventet at Bjørndalen vil ta turen til Rjukan denne dagen.