«Full City»-slep utsatt igjen

Slepet av «Full City» er utsatt enda en gang. Naboene til kaia reagerer.

Full City
Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Skipet som ligger til kai i Bamble etter oljekatastrofen i slutten av juli, skulle opprinnelig slepes til Göteborg på lørdag, men på grunn av værforholdene ble det utsatt til søndag. Men på grunn av for mye vind i Skagerrak må slepet utsettes igjen.

Naboene til opplagsplassen er oppgitte og savner informasjon.

Trolig mandag

Folk fra Kystverket og rederiet samlet seg til møte klokka 12 søndag for å vurdere værforholdene på nytt, men det ble kort tid etter klart at det ikke blir aktuelt med noe slep på søndag. Ifølge Kystverket er slepet avhengig av at værforholdene i Skagerrak er innenfor akseptable grenseverdier i en tidsperiode på 48 timer for at slepet kan foregå på en trygg og sikker måte.

Rederiet og et forsikringsselskap vil i løpet av søndag forsøke å komme fram til når slepet kan starte på mandag.

Fortsatt olje igjen

Det er fortsatt noe olje igjen i havaristen, men Kystverket vet ikke hvor mye.

- Det som har vært mulig å få ut, ble pumpet ut ved havaristedet på Såstein utenfor Langesund. I tillegg er noe pumpet ut fra maskinrommet etterpå. Men fortsatt kan det være mindre oljemengder igjen, derfor vil det være noe beredskap som følger båten, sier beredskapsdirektør Johan Marius Ly i Kystverket.

Et overvåkingsfly skal følge slepet fra luften ut fra norsk farvann.

Naboene reagerer

140 husstander i boligområdet har hatt Full City som nærmeste nabo de siste ukene. De begynner å bli utålmodige.

- Vi som er nærmeste nabo til båten vil jo gjerne ha den vekk. Vi synes det er rart at vi ikke har fått mer informasjon om dette fra de som nå er ansvarlige i Kystverket, sier en oppgitt leder for Eik-Asvall velforening, Erling Glesnes.

Morten Andresen (til v) og Erling Glesnes

Velforeningsleder Erling Glesnes (til høyre) og Morten Andresen er skeptiske til at Full City ligger ved Nato-anlegget rett ved boligområdet Eik-Asvall.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK