«Full City» reddet fra pirater i Arabiahavet

Lasteskipet «Full City» med 24 kinesiske sjøfolk om bord er reddet etter at de ble kapret i Arabiahavet, melder kinesiske myndigheter.

full city

Full City gikk på grunn i 2009. Nå er det kapret i Arabiahavet.

Foto: Kystverket/ Novemberfilm

Det Panama-registrerte skipet ble angrepet av pirater 800 kilometer utenfor den indiske byen Mumbai, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Kinesiske myndigheter kan nå melde at lasteskipet er reddet av amerikanske og tyrkiske fartøy få timer etter at skipet ble kapret.

Det gis ingen detaljer om hva slags lag som var involvert og om det ble betalt løsepenger. Alle sjøfolkene skal være i god behold.

To kinesiske marinefartøyer som patruljerer i Adenbukta, ble først sendt for å bistå skipet, ifølge den kinesiske hovedredningssentralen.

«Full City» er reparert og i full virksomhet igjen etter at hun sommeren 2009 gikk på grunn utenfor Vestfold og Telemark og forårsaket et større oljeutslipp.

Mannskapet i omfattende rettssak

Det kinesiske mannskapet på det grunnstøtte skipet sa dager etter ulykken at de var lei seg og fortvilet over det som hadde skjedd.

Sjøfugl tilgriset av olje fra Full City

Magne sjøfugl ble tilgriset av olje fra Full City.

Foto: Åsmund Isaksen / SCANPIX

Kapteinen på «Full City» ble i mai i fjor dømt til seks måneders fengsel, hvorav 60 dager ble gjort ubetinget. Han ble dømt på alle tiltalepunkter, både skipssikkerhetsloven og på forurensingsloven.

Styrmannen ble frifunnet i tiltalen på skipssikkerhetsloven, men dømt til 60 dagers fengsel for brudd på forurensingsloven. Begge fikk en prøvetid på to år.

Nå ser det ut til at uflaksen forfølger mannskapet på lasteskipet.

300 tonn rant ut

Kysten og landskapet på Telemark- og Vestfoldkysten er nå så godt som friskmeldt etter havariet til Full City for halvannet år siden.

Det til tross for at nær 300 tonn olje rant ut av skipet de det gikk på grunn. Selv et år etter ulykken opplevde Langesund-beboere å bade i olje.