– Ville drepe et barn, knivstakk eldre kvinne

19-åring lette etter et offer i tre dager.

Larvik tingrett

En 20 år gammel kvinne står tiltalt for drapsforsøk i Larvik tingrett, men sier hun bare ville skade den eldre kvinnen hun knivstakk i oktober i fjor.

Foto: Rune Jensen

Aktor Per Halsbog ba om fire års fengsel for en 20 år gammel kvinne i Larvik som knivstakk en 89 år gammel kvinne i ryggen 23. oktober i fjor.

Den da 19 år gamle kvinnen hadde bestemt seg for å drepe et barn på skoleveien, men forsov seg og knivstakk den eldre kvinnen isteden, skriver Østlands-Posten.

Per Halsbog

Aktor Per Halsbog mener 19-åringen hadde til hensikt å drepe da hun knivstakk en eldre kvinne i fjor og ba om fire års fengsel for drapsforsøk for den nå 20 år gamle kvinnen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Kvinnen, som ble et tilfeldig offer, ble knivstukket to ganger i ryggen. 19-åringen stakk henne engang i skulderbladet og en gang i ribbeinet, men den eldre kvinnen slapp unna med mindre skader.

Les også:

– Fulgte etter niåring

Ifølge avisa reiste kvinnen rundt i tre dager i Larvik og Sandefjord for å finne barn eller eldre som kunne være et egnet offer.

19-åringen siktet seg inn på barn eller eldre fordi de var enklere å drepe eller skade.

På et tidspunkt fulgte hun også etter en ni år gammel jente inn på toalettet på Kjøpesenteret Amfi i Larvik, men trakk seg tilbake, skriver avisa.

Googlet drapsmetoder

Kvinnen googlet både drap på barn og hvordan man knivstikker noen i ryggen. I tillegg googlet hun hva som skjer når man kjører ned et menneske.

Den rettspsykiatriske rapporten konkluderer med at 20-åringen var tilregnelig da hun knivstakk den eldre kvinnen, men at hun har psykiatriske diagnoser og nedsatt funksjonsevne.

Nektet straffskyld

20-åringen innrømmer i retten at hun knivstakk 89-åringen, men nekter straffskyld for forsettlig drapsforsøk og sier hun ikke ønsket å drepe den eldre kvinnen, skriver Østlands-Posten.

Aktor Per Halsbog var ikke i tvil om at kvinnen ønsket å drepe og la ned påstand om fire års fengsel for forsettlig drapsforsøk. Dom i saken faller mandag.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere til NRK.no.