– Vi har det bra

Ekteparet Gravir/Bergseth på tur til Mount Everest har vært i kontakt med familien etter etterskjelvet søndag morgen.

Base Camp på Mount Everest, Tone Gravir og Leif Harald Bergseth.

BASE CAMP: Tone Gravir og Leif Harald Bergseth er fortsatt i Base Camp. De har nok mat og sier de har det etter forholdene bra.

Foto: Privat

Søndag morgen ble Nepal rammet av et nytt, kraftig etterskjelv. Etterskjelvet er målt til 6,7, til sammenligning ble det største skjelvet lørdag målt til 7,9.

Barna til ekteparet har oppdatert bloggen i dag, og skriver at Tone og Leif Harald befinner seg i øverste delen av Base Camp. Der er det ikke like kaotisk og de to merket ikke det kraftige etterskjelvet eller rasene som fulgte i Mount Everest like godt.

De har det de trenger av mat og utstyr og har det bra, forholdene tatt i betraktning.

Datteren til Tone Gravir er ikke sikker på om de to fjellklatrerne er på vei hjem med det første.

– Mamma visste egentlig veldig lite, men sa at de blir nok værende der en stund, sier Amalie B. Gravir til avisen TA.no.

Ekteparet reiser med ekspedisjonsarrangøren Mountain Professionals som skriver på sin hjemmeside at ingen i deres gruppe er skadet, og at de jobber med å hjelpe andre grupper med skadede på best mulig måte.

– Som dere kan tenke dere har det vært temmelig hektisk og travelt her, skriver en av lederne på nettsiden søndag ettermiddag og lover å holde ekspedisjonsdeltagernes familier oppdatert.