– Trist å være vitne til

En kollega av taxibåtsjåføren var den første som kom til ulykkesstedet etter kollisjonen. Han berømmer sjåføren, som han mener kan ha bedrevet livreddende førstehjelp.

Taxibåtsjåfør Hans Edvard Olsen om båtulykken i Kragerø

NETT-TV: Taxibåtsjåfør Hans Edvard Olsen var bare noen hundre meter unna da ulykken skjedde, og kom dit like etter kollisjonen inntraff.

Taxibåtsjåfør Hans Edvard Olsen hadde en helt vanlig fredagskveld på jobb, inntil han ble vitne til de dramatiske omstendighetene etter båtulykken i Kragerø.

– Jeg var der mellom tre og halv fire i natt. Da så jeg kollegaen min drev førstehjelpsarbeid, og at skjærgårdsjeepen var helt knust i baugen.

Fjorden var nesten helt mørklagt, og taxibåten hadde en skjærgårdsjeep fortøyd til sida.

Les også:

Et par hundre meter unna

Olsen befant seg bare et par hundre meter unna da han hørte at ulykken ble varslet over radioen. Han snudde sporenstreks, og begynte sammen med passasjerene han hadde i båten å lete etter de savnede da han kom fram til kollisjonsstedet.

Olsen roser sin kollegas opptreden etter at den tragiske kollisjonen inntraff.

– Han gjorde alt det han kunne, jeg vil si hans førstehjelp kan ha vært livreddende. Han så rolig ut utfra omstendighetene.

Sjåførkollegaen som var involvert i ulykken er ung og i 20-årene. Olsen så også jenta som er den av de fire i skjærgårdsjeepen som skal være uten store fysiske skader.

– Hun så tilsynelatende uskadd ut etter hendelsen, det kunne derimot virke som om hun var i sjokk.

Uten redningsvest

Olsen mener at fravær av redningsvest dessverre ble en viktig årsak til det som ser ut til å bli en stor tragedie.

– Jeg så at ingen av passasjerene hadde på seg redningsvest. I så fall hadde de nok vært på land nå, sier han stille.

Han forklarer hendelsesforløpet slik:

– Tre av passasjerene har falt forover, da de kolliderte med skuddsiden på taxibåten. To av dem har vært uheldige og gått i sjøen, den tredje ble liggende igjen på dekket på skjærgårdsjeepen.

Og han utdyper videre.

– Jenta har klart seg fordi hun nok ikke har akselerert fremover når båten har stoppet, slik som de andre.

Styrte redningsskøyta

En annen som fikk en dramatisk natt på jobb, er Egil Berg, frivillig båtfører i redningsskøyta Uni Kragerø.

Egil Berg

Egil Berg rykket ut med redningsskøyta Uni Kragerø da han hørte om den dramatiske ulykken. Han håper de savnede vil bli funnet i live.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

– Vi fikk et dramatisk utkall, så vi bemannet skøyta og reiste ut til ulykkesstedet så fort som overhodet mulig. Da så vi en hardt skadet mann i skjærgårdsjeepen og en lettere skadd jente.

De hadde med seg ambulansepersonell i redningsskøyta, og fikk de to skadede fraktet inn til ambulansen i land. Så gikk skøyta videre ut igjen i sjøen, slik at personellet kunne drive søk.

Hendelsen har gjort et dypt inntrykk på alle som var om bord, flere av dem er også nær venn med taxibåtsjåføren som var involvert.

– Vi har vært forskånet tidligere i sommersesongen, men så tok jo allting en helt annen vending. Våre varme tanker går til de som er rammet av denne ulykken. Det berører oss alle her.