– Telemarks viktigste fotballkamp

Foran kveldens toppoppgjør er Odd-direktør Einar Håndlykken klar på én ting: Dette er den viktigste fotballkampen i Telemark i 2014.

Einar Håndlykken

Odd-direktør Einar Håndlykken gleder seg og er nervøs foran toppkampen på Skagerak Arena klokken 18 i dag.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

– Jeg er ekstremt spent, sier Håndlykken om kampen mellom Odd og Strømsgodset, som spilles på direktørens fødselsdag.

– Jeg er veldig nervøs, men jeg gleder meg også.

Laster innhold, vennligst vent..

Toppoppgjør og lokaloppgjør

Odd ligger på 2. plass, mens drammenserne - som er regjerende seriemester - ligger på plassen bak. Det er derfor et toppoppgjør som skal spilles på Skagerak Arena klokken 18.

– Det er en viktig kamp. Et lokaloppgjør, og vi har veldig lyst til å slå drammensfolka.

– Og i tillegg er det et toppoppgjør, så dette er den viktigste fotballkampen i 2014 i Telemark, sier Håndlykken.

På spillerjakt

Odd har nylig hentet inn fotballnomaden Ardian Gashi som forsterkning i jakten på medalje. Klubben jobber fremdeles med å få inn en eller to spillere, etter at talentene Fredrik Semb Berge og Elbasan Rashani begge forsvant til Brøndby i dansk toppfotball.

En av dem som vurderes er Snorre Krogsgård, som i fjor ble funnet for lett for skiensklubben, og derfor havnet i Fram i 2. divisjon. I tillegg er det rimelig å tro at klubben leter etter en forsvarsspiller.

Men Håndlykken ser lyst på kveldens kamp, uavhengig om troppen ideellt sett skulle hatt et par navn til.

– Vi mener at vi er et vel så bra lag som de andre i Tippeligaen, så det er ingen grunn til at vi ikke skal slå Strømsgodset i dag. Men vi må ha en god dag.

Langt opp til Molde

Odd-keeper André Hansen sa nylig til NRK at det er feigt å ikke si at klubben nå går for sølv i årets serie, samtidig som at Odd snart skal spille hjemmekamp i cupens kvartfinale.

Og som om ikke det er nok, så virker det som om serieleder Molde har fått en formsvikt, med to uavgjorte og et tap på de tre siste kampene (to av kampene var europacupkamper). Likevel mener Odd-direktøren at det nok er for langt opp til romsdalsklubben.

– Det er alltid håp, men det er nok ikke realistisk. Jeg tror vi skal konsentrere oss om å prøve å få medalje. Får vi til det, er vi fornøyde.