– Snodig hvis Frp stiller seg på sidelinja

Det er viktig at alle blir enige i denne ekstra budsjettrunden om flyktningpolitikken. Det blir veldig spesielt dersom Frp ikke blir med på noe forlik, sier Ole Døvik, fylkesleder for Vestfold KrF.

 Finansminister Siv Jensen (Frp) og Per Sandberg (Frp) i samtale i Stortinget

Et flertall av KrFs fylkesledere er villige til å danne stortingsflertall om flyktningkrisa uten Frp.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det er tøffe forhandlinger på Stortinget både om statsbudsjett og flyktningpolitikken. Før helgen la KrF fram sitt alternative statsbudsjett, og partileder Knut Arild Hareide sa da at det blir krevende å bli enig med regjeringen.

Det er særlig flyktningpolitikken det ventes strid om, og i dag har de parlamentariske lederne vært samlet i et forsøk på å få til en bred enighet på Stortinget om flyktningpolitikken.

Vil ha med Frp

Ole Døvik

Ole Døvik i Vestfold KrF mener han er helt på linje med partileder Hareide i denne saken.

Foto: KrF / Privat

I dagens Klassekampen er Krf-leder i Vestfold, Ole Døvik sitert på at han er en av de få fylkeslederne i KrF som vil nærme seg Frp. Overfor Nrk.no utdyper han det med at det er viktig å samle alle partiene om en felles plattform, også Frp.

– Jeg håper at alle blir enige i denne ekstra budsjettrunden slik at også Frp blir med. Det er tross alt dem som skal styre og gjennomføre dette. Det ville vært snodig om Frp stiller seg på sidelinja og ikke blir med på et forlik.

– Ikke framstå for attraktive

Døvik sier også at Norge ikke må framstå som et lukrativt land å søke asyl i. Han presiserer at flyktningene ikke får mye å rutte med her, kanskje bare halvparten av det sosialklientene får.

– Så det er ikke så mye å snakke om. Men tross det må vi være realistiske og tenke helhetlig. Vi må også ta hensyn til våre naboland, se hva som er regelverket der og følge det sånn noenlunde slik at vi ikke framstår for attraktive.