– Skaper uheldig kroppsfokus

Forrige uke la fotballfrue, Caroline Berg Eriksen ut et bilde av seg selv kun få dager etter fødselen. Slike bilder skaper et unødvendig press på nybakte mødre, mener personlig trener.

Skaper uheldig kroppsfokus

Det har vært stor debatt etter at fotballfrue la ut bildet av seg selv på Instagram få dager etter fødselen.

Foto: Øystein Økter / NRK

I det siste har debatten går verden rundt, etter at fotballfrua som bor Siljan sammen med Odd-spiller Lars Kristian Eriksen la ut et bilde av seg selv i undertøyet, fire dager etter fødselen. I går kom også nyheten om at hun skal delta på det amerikanske tv-showet Good morning America.

– Vi deler treningsbilder for å fremme en sunn livsstil

Skaper blogging mer kroppsfokus? — Video — NRK Skole

Ingeborg Smehus Skinnes er også nybakt mor. Hun synes det er godt å få kroppen i gang igjen. Skinnes tror presset for å se bra ut etter en fødsel er blitt tøffere.

– Ja, det har jo det. Det er veldig mange kjendiser som har veldig stort kroppsfokus, og at man skal se bra ut før, under og etter en graviditet. Jeg også har lyst til å komme tilbake til der vi var før.

Mange meninger

Reaksjonene lot ikke vente på seg da fotballfrua fra Siljan la ut bilde av seg selv i undertøyet fire dager etter fødselen. Meningene om magebildet er mange.

– Blir glad på hennes vegne, samtidig som jeg også syns det er uheldig med veldig mye fokus på det ytre i dagens samfunn, sier Marie Syljuåsen.

Uheldig kroppsfokus

Personlige trener Mariann Deila Bryn sier det er urealistisk å skulle se ut som fotballfrue få dager etter graviditeten.

Foto: Øystein Økter / NRK

Uheldig kroppsfokus

Mariann Deila Bryn er personlig trener, og mamma til to. Hun mener slike undertøysbilder skaper et uheldig kroppsfokus.

– I og med at det er mange kjendiskvinner som legger ut bilder av seg selv rett etter fødsel. Har det skapt et unødig og dumt press på mange andre mødre. Det er hverken ønskelig eller realistisk å se ut som fotballfrue kun få dager etter fødselen.

Caroline Berg Eriksen har ikke besvart NRKs henvendelser i dag.

NRK TV - Typen til: Caroline Berg Eriksen - 4:8