Hopp til innhold

– Jeg tror det overrasker folk

Russerevyen ved Thor Heyerdahl videregående skole ga bort hele overskuddet.

Larviksrussen gir 70 000 kroner

Anna Sørensen (t.v.) og Mathilde Hoff (t.h.) kunne i dag overrekke sjekkene med en samlet verdi på 70 000 kroner.

Foto: Privat

Hva gjør man når russerevyen går 70 000 kroner i overskudd? Da gir man bort pengene til et veldedig formål. Det var i hvert fall slik russen ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik tenkte.

– I dag gikk vi 40 000 kroner til Kreftforeningens bøsseaksjon «Krafttak mot kreft». Og 30 000 til «Prosjekt Peru», som jo er hjertesaken til Thor Heyerdahl, sier russerevysjef Anna Sørensen til NRK.no.

Vanligvis er russen i nyhetsbildet når de gjør noe galt, eller når det er snakk om voldsom pengebruk på russebuss eller russebil. Sørensen syntes det er greit å vise frem andre sider også.

– Det føles veldig bra. Selv har både jeg, og den andre revysjefen Mathilde Hoff, vært ganske økonomiske i russetiden. Og nå toppet vi jo alt ved å være litt sjenerøse og gi bort overskuddet fra revyen, sier Sørensen og legger til:

– Og så må jo resten av revygjengen ha stor takk for at de klarte å lage en revy som gikk i overskudd.

Les også:

Ønsker å hjelpe andre

Revyen solgte 800 av 1000 billetter, og ved å vise den i skolens eget auditorium og ved hjelp av gode sponsorer, gikk den med et overskudd som var større enn man trodde på forhånd.

– Vi visste jo ikke det på forhånd, og regnet kanskje med 10 000 i overskudd, forklarer Sørensen.

– Nå får jo de som så revyen vite at overskuddet har blitt gitt til et veldedig formål. Hva tror du det betyr?

– Jeg tror de først og fremst fikk en veldig god opplevelse, og så tror jeg det er hyggelig for folk å vite at 18-åringer gir bort 70 000 kroner. Jeg tror det overrasker folk litt, sier Sørensen, som forklarer videre:

– Det var veldig mange voksne som var å så på, og ofte er det voksne og gamle som har litt fordommer mot ungdommen. At vi bare fester, og er late og så videre. Så jeg håper vi motbeviser litt av det. Men til syvende og sist gjør vi dette fordi vi har lyst. Vi ønsker å hjelpe andre, avslutter Sørensen.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark