Hopp til innhold

– Jeg er storkar

Åge Vidar Fjell (60) som ble feilaktig for drap i 1990, fikk tirsdag beskjed fra sin forsvarer at han får 10 millioner kroner i oppreisning.

Fjell og Sveen

Tirsdag reiste advokat Jonny Sveen til Skien for å vise Åge Vidar Fjell kjennelsen fra Oslo tingrett. – Nå kan jeg kjøpe hus for tre millioner, sier Fjell.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Jonny Sveen, som er en av Fjells forsvarere, kom i dag til Skien med en fersk kjennelse fra Oslo tingrett. Der blir Fjell tilkjent 10 millioner kroner i oppreisning for at han i 1990 feilaktig ble dømt for å ha skutt og drept sin nabo i Kilebygda i Skien.

Saken fortsetter under videoen.

Video Fikk to millioner mer

Se hele innslaget fra NRK Østafjells her.

60 år gamle Åge Vidar Fjell er psykisk utviklingshemmet, og bor i en tilsynsbolig i Skien.

Han er sliten etter mange års kamp for rettferdighet, men nå er han lettet og glad.

– Jeg er storkar – konge, sier en tydelig lettet Fjell.

Rettferdig at han får det bra

Oppreisningssummen på 10 millioner kroner, er to millioner kroner mer enn det Statens sivilrettsforvaltning var villig til å gi. Det mener advokaten hans er en rimelig sum.

– Jeg synes det er fryktelig vanskelig å si hva som er rettferdig og ikke når vi tenker på hva han har vært i gjennom. I penger, om det kan rettferdiggjøre ting, det kan det vel aldri, men det er en bra sum som kan hjelpe Åge nå, så jeg kan si at det er rettferdig at han får det bra nå, sier Sveen.

Fjell har lenge hatt en drøm, og nå kan den virkeliggjøres.

– Nå kan jeg kjøpe hus for tre millioner, sier Fjell.