Hopp til innhold

Hotellsjef: – Streiken rammer distriktene mest

BØ (NRK): Hotellstreiken fortsetter, og det rammer distriktene mer enn byene. Det mener direktøren på Bø Hotell, som med det kritiserer sitt eget forbund.

Tone Tvedal

STREIKEVAKTER: Utenfor Bø Hotell sitter streikevaktene. Tone Tvedal sier det har vært god stemning på hotellet under streiken.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

Asbjørn Botnen på Bø Hotell mener hans egen organisasjon, NHO Reiseliv, prioriterer de store kjedene, og hoteller i byene.

– Som driver av et hotell ute i distrikt, føler jeg kanskje at våre tanker og synspunkter ikke har blitt tatt så mye med i denne vurderingen, sier hotelldirektøren.

Han mener sitt og andre familieeide hotell i distriktene lider under streiken.

– Det er mulig jeg «skiter litt i eget rede» nå, men jeg føler at vi ikke blir tatt like mye på alvor. Det er kjent at det ikke er fett å drive hotell i distriktet, sier Botnen.

Asbjørn Botnen

Asbjørn Botnen driver et familieeid hotell i Bø, og mener at det er distriktene som taper på hotellstreiken.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

Les alt om hotellstreiken 2016 her.

Kritiserer eget forbund

Botnen kritiserer dermed sitt eget forbund, NHO Reiseliv. For han mener det ikke ville vært noe problem å godta fellesforbundets krav om lokal forhandlingsrett.

– Jeg ville jo tro at alle slike lokale forhandlinger tar utgangspunkt i hvordan driften er. Da ser man på hvordan regnskapet går opp. Da ser en hvordan utgangspunktet er, og det kunne jo vært med på å stimulere til en ekstra innsats og at man løfter bunnlinjen, sier Botnen.

Direktøren i NHO er uenig

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, er uenig med Botnen.

Hun skriver i en e-post til NRK at NHO Reiselivs tariffutvalg står samlet i forhandlingene og består av like mange medlemmer utenfor hotellkjedene som fra hotellkjedene.

Det var full enighet om ikke å kunne akseptere de samlede krav som resulterte i streik.

6000 ansatte i hotell- og restaurantbransjen er tatt ut i streik etter at partene i Fellesforbundet og NHO Reiseliv ikke kom til enighet. Streiken rammer 550 hoteller, restauranter og kantiner.

Sitter streikevakt

– Det er jo en liten bedrift, og vi er nesten som en familie, sier tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Bø Hotell, Tone Tvedal.

Hun sitter streikevakt, men understreker at det er god stemning mellom de streikende og ledelsen ved hotellet.

Tvedal er enig med hotelldirektøren, og håper partene snart kommer til en løsning.

– Det er ikke vi her på hotellet som krangler. Det burde ikke være så vanskelig. Det er mye mer krevende å være streikevakt enn å jobbe, sier Tvedal.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark