Hopp til innhold

– Grenland hektes av norgeskartet

Et samlet Telemark reagerer sterkt på at Eidangerparsellen nok en gang blir utsatt. – Dette svekker oss på mange måter, sier Petter Ellefsen i Vekst i Grenland.

Petter Ellefsen

Petter Ellefsen i Vekst i Grenland er ikke fornøyd med utsettelse av Eidangerparsellen.

Foto: NRK

Telemarkspolitikerne la i dag frem statsbudsjettets betydning for Telemark. Ikke overraskende er noen svært misfornøyde med enkelte budsjettforslag.

Blant annet ble det klart at jernbanesporet mellom Vestfold og Grenland, den såkalte Eidangerparsellen, nok en gang blir utsatt.

I følge stortingsrepresentant Terje Lien Aasland (Ap) er grunnen til utsettelsen at man skal kvalitetssikre dobbeltspor frem til Grenland. Det ble tidligere sagt at 2011 var en aktuell dato for igangsettelse.

Dette var kun et optimistisk anslag fra Jernbaneverket og hadde ikke høyde for dobbeltspor, forklarer Aasland. Se video:

Video Terje Lien Aasland

Lover å gjøre alt

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa sier dette til NRK Telemark:

– Jeg vet hvor viktig Eidangerparsellen er for Telemark. Men vi må foreta en kostnadsanalyse og en kvalitetssikring av dobbeltspor. Dette oppdraget gir vi Jernbaneverket. Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for oppstart i 2012.

Ikke imponert

Petter Ellefsen i Vekst i Grenland er ikke like imponert over Aasland sin optimisme.

Han stiller spørsmålstegn ved behovet for ytterligere utredninger, da en strekning i Vestfold ble igangsatt uten den samme etterfølgelsen av tall.

Da var det kun en ekstern gjennomgang av tallene som var nok for igangsettelse.

Video Petter Ellefsen

– Hektes fra resten av landet

Uten en rask avklaring er Ellefsen redd for at industrien snart svikter Grenlandsområdet.

– Vi har behov for å knytte til oss kunnskap og mennesker fra omkringliggende områder, og vi må få tilgang til en fungerende infrastruktur, sier Ellefsen.

Selv er han nå redd for at han må bruke rullator når han første gang skal kjøre på den nye jernbanelinja mellom Grenland og Vestfold.

Gunn Marit Helgesen

Fylkesordfører Gunn Marit Helgesen er sint.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Et svik mot Telemark

Et samlet Telemark er svært skuffet over nok en utsettelse, sier fylkesordføreren.

– Vi oppfatter dette som et svik. Vi føler oss sviktet og som tapere. Vi skal ha oppstart i 2012, sier fylkesordfører Gunn Marit Helgesen klokkeklart.

Les alt om Statsbudsjettet 2011

Vestfoldbanen

Vestfoldbanen slik den er i dag.

Foto: Jan Gulliksen / NRK