Hopp til innhold

– Full 15-åring kjørte båt

En 15 år gammel gutt er anmeldt for å ha kjørt båt i alkoholpåvirket tilstand.

Gutten ble stoppet av politibåten mellom Frebrekke og Ulefoss gjestebrygge i Telemark ved midnatt.

– Dette er alvorlig, sier politiadvokat Bjørn Sæther. Han opplyser at det er uvanlig at så unge mennesker blir stoppet for dette.

– Bekymringsfullt

– Han er for det første for ung til å nyte alkohol, og når han i tillegg kombinerer det med båtføring, er det alvorlig. Det har noe å gjøre med den faren han utsetter seg selv og andre for når han kjører båt uten å være skikket til det på grunn av alkoholpåvirkning, sier Sæther til NRK.no.

I tillegg til 15-åringen, ble også tre andre menn stoppet for det samme i Telemark natt til lørdag. En 22-åring, en 56-åring og en 80-åring er anmeldt for å ha vært beruset da de kjørte båt.

– Det er bekymringsfullt at vi i løpet av noen få timer med kontroll, har anmeldt fire personer for å ha kjørt båt i påvirket tilstand. Politiet vil ha fokus på å kontrollere trafikk på sjøen og innsjøer videre fremover. Det gjør vi for å sørge for at det er trygt og sikkert på vannet.

– Hva slags reaksjoner kan 15-åringen forvente seg i ettertid?

– Promillegrensen til sjøs er 0,8 og hva som blir reaksjonen i de ulike tilfellene, vil avhenge av hva blodprøveresultatene viser. Det er alt fra bøtestraff til fengselsstraff ved promille over 1,5, opplyser Sæther.

Guttens foresatte er varslet.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark