Hopp til innhold

– Flaks at ikke liv gikk tapt

KRAGERØ (NRK): Midt i hentetiden tirsdag smalt en 20 tonn tung tankbil inn i huset i bunnen av bakken nedenfor Årø barnehage. Bare flaks gjorde at ingen befant seg på den trange veien da ulykken skjedde.

Tankbil i bolighus

SMAL BAKKE: På toppen av denne bakken møtte tankbilen en annen bil og måtte rygge ned igjen. Heldigvis var det ikke fotgjengere utenfor, eller folk på kjøkkenet inne, da bakenden skled ut og smalt inn i hushjørnet. Årø barnehage ligger på haugen bak huset, og barna derfra fulgte storøyd med da de passerte huset på vei ut for å ake.

Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK

Tankbil i bolig

Styrer Jonas Skauen Anderssen sier det var færre barn i barnehagen enn normalt, siden flere har vinterferie. Han er likevel glad de har klare rutiner å følge når det oppstår situasjoner i barnehagetiden.

Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK

Styrer Jonas Skauen Anderssen er lettet over at alt gikk bra. På grunn av vinterferien var de færre enn normalt i barnehagen. Flere av ungene var også blitt hentet.

– Vi varslet foreldrene til barna som fortsatt var her, så de ikke skulle få sjokk ved synet av brann-, politi- og sykebiler i bakken når de kom for å hente ungene sine, sier han.

Barna kunne følge det hele fra vinduene på den ene avdelingen.

– For dem var det aller mest gøy. De fulgte spent med på alle blålysene, og det har vi også snakket mye om i dag.

Tankbil i husvegg

Hussain Kasin måtte passere langs politiets sperringer for å hente sønnen Muhammad i barnehagen.

Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK

Husløse

Fem personer måtte evakueres fra huset som ble truffet av tankbilen. Noen av beboerne måtte ha hjelp for å komme seg ned fra 2. etasje. Totalt bodde det seks personer i huset.

– Heldigvis var det ingen på kjøkkenet. Det ligger rett på hjørnet der det smalt. Hadde det vært noen der kunne det gått så mye verre, sier huseier Simon Vikre.

Tankbil i hus

Slik så det ut da tankbilen sto fast på hjørnet av et bolighus utenfor Kragerø.

Foto: PER OLE HALVORSEN

Han ble oppringt av en kamerat som bor i nærheten.

– Han sa; du må komme Simon, for nå står det en stor tankbil inne i huset.

På vei fra jobb ble han passert av både ambulanse og brannbil.

– Jeg rakk å gjøre meg noen tanker om hva som kunne ha skjedd. Heldigvis viste det seg at det var gått bra med alle som befant seg inne i huset.

Vikre vet ikke hva som skjer med huset framover, men tviler på at noen vil kunne bo der med det første.

– Hele huset er skjevt. Trappa til andre etasje er ødelagt og pipa har sprukket, men det er bare materielle ting, sier han.

Huseieren er i dialog med forsikringsselskap og kommune for å finne ut av bosituasjonen for leieboerne framover.

Tankbil i bolighus

Den 20 tonn tunge tankbilen traff huset med en kraft som førte til at hele huset ble skjevt og forskjøv seg flere centimeter på grunnmuren. Heldigvis befant det seg ingen på kjøkkenet, som ble hardest rammet i sammenstøtet.

Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK

Lettet

Også innsatsleder Morten Dalen i brannvesenet er lettet over at det ikke var fotgjengere utenfor eller noen på kjøkkenet da tankbilen traff huset under rygging.

– Vi har hatt lignende saker der det ikke er gått like bra, sier han.

Etter anbefaling fra brannvesenet har politiet sperret av huset. Saken etterforskes videre som et trafikkuhell.

Da NRK var på stedet onsdag formiddag var en patrulje innom for å sjekke at parkeringen gikk greit i området. De som bor lenger inn i veien må ta beina fatt for å komme til å fra huset.

Det vurderes om en gangvei i området kan åpnes for gjennomkjøring, men denne er veldig smal, og man risikerer å måtte rygge lange strekninger.

Tankbil i husvegg

Linda Gregaard var på jobb i Årø barnehage da tankbilen traff huset like nedenfor ved halv firetiden tirsdag ettermiddag. Store og små er glad for at ingen var på vei ned bakken da det smalt. Cato, Emma Tomine, Mia og Micaela syntes det var spennende å gå forbi politisperringene på vei til aketur onsdag formiddag.

Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark