Kunne tenkt seg et mer offensivt budsjett

Rektor ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold er glad for nye stillinger, men synes forslaget til statsbudsjett er lite offensivt.

Rektor ved Høgskolen i Vestfold, Petter Aasen

Rektor ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, Petter Aasen, er fornøyd med nye stipendiatstillinger.

Foto: Kristine Masdal Aadne / NRK

Regjeringen foreslår å gi den nye Høgskolen i Sørøst-Norge 2,7 millioner kroner til 7 nye stipendiatstillinger.

Dette omfatter tre nye stillinger i matematiske, naturvitenskapelige og teknologiske fag, tre stillinger i maritime fag og en stilling i sykepleieutdanningen.

Glad for flere stillinger

Høgskolen i Sørøst-Norge er resultatet av fusjonen mellom Høgskolen i Buskerud og Vestfold og Høgskolen i Telemark. Skolene fusjoneres 1. januar 2016.

Rektor ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, Petter Aasen, karakteriserer forslaget til statsbudsjett som et budsjett på det jevne når det gjelder høyere utdanning.

– Jeg er glad for at vi får flere stipendiatstillinger. Så er det også noen nye stillingsplasser innen lærerutdanning som ikke er fordelt, men som jeg håper vi får vår andel av, sier Aasen.

– Flere stipendiatstillinger var forventet, men det er jo ikke alltid man får innfridd sine forventninger, så det var hyggelig lesning.

– Få nye tiltak

Aasen mener budsjettet kunne ha vært mer ambisiøst.

– Det er ikke veldig mange nye tiltak i budsjettet. Man kunne kanskje tenke seg et mer offensivt budsjett. Men der det kommer friske midler prioriterer de profesjonsutdanningene. Teknologi, det maritime og lærerutdanning. Det er vi godt fornøyd med.