– Er som å spille på hjemmebane

Fredag kveld spiller Odd Nordstoga konsert på Ibsenhuset i Skien. Ifølge han selv kommer han nok ikke til å ta en "Bieber" under konserten.

Odd Nordstoga

Fredag holder Odd Nordstoga konsert i Ibsenhuset i Skien. Se hele intervjuet fra da Odd Nordstoga gjestet Telemarksendinga nederst i artikkelen.

Foto: Roald, Berit / NTB Tema

Artisten fra Vinje er i Telemark for holde konsert på Ibsenhuset fredag kveld. Lørdag drar han videre til Geilo. Det hele er en del av en turné i forbindelse med Nordstogas nye album "Dette landet".

– Bortsett fra selve konserten er det å være på turné litt kjedelig i grunnen, ler Odd Nordstoga når han gjester Telemarksendinga fredag ettermiddag.

Hvordan er det å holde konsert her i Telemark da?

– Jeg vet ikke om det er noe som heter hjemmebane utenfor fotball, men dette blir jo litt som min hjemmebane, smiler Nordstoga.

Bad om at låten ble spilt mindre på radio

Låta "Kunsten å gå", som er den første singelen på det nye albumet, har høstet mye ros.

– Jeg fikk et håndskrevet brev fra Sunnmøre om låten. Der stod det at låten var veldig fin, men brevskriveren lurte på om jeg ikke kunne spille den litt mindre på radio, for det ble litt for mye av det gode, forteller Nordstoga.

Du har tidligere sagt at aldri har vært så fornøyd med en innspilling før som med denne platen, hvorfor er du så fornøyd med akkurat dette albumet?

– Jeg har fått til gode låter, jeg er ganske fornøyd med tekstene og synes de snakker godt. Dessuten har jeg for første gang i mitt liv lagd en sang som man vel kan si beveger seg innenfor rock. Den minner meg om da jeg var ung i Vest-Telemark, sier Nordstoga.

Er det noe du ikke er fornøyd med?

– En kritiker syns det var feil da jeg gikk opp i falsett på en låt og det var jeg litt nervøs for selv, men det gikk vel kanskje bra, ler Nordstoga.

Odd Nordstoga gjestet Telemarksendinga i forbindelse med konsert på Ibsenhuset.

Se hva Odd Nordstoga sier om turneen, den nye plata og Justin Bieber i intervjuet.