Hopp til innhold

Jehovas vitner: – En ryddig måte å kontakte folk på

Er du ikke hjemme, kan du få denne tekstmeldingen fra Jehovas vitner.

SMS fra Jehovas Vitner

MER TILGJENGELIG: Jehovas vitner går ikke bare lenger til døra, men bruker tekniske hjelpemidler for å nå ut med budskapet.

Foto: NRK

– Vi følger med i den teknologiske utviklingen vi også. Det er blitt mer vanlig å bruke sånne hjelpemidler. Vi bruker også internett mye, sier Christian Stenstrup i Jehovas vitners menighet på Nøtterøy.

Han forteller at noen vitner tar kontakt på telefon hvis folk ikke er hjemme, men at dette er ikke noe nytt.

Henvisning til nettside

– Jeg tenkte at dette var veldig innovativt, sier mannen, som ønsker å være anonym, om denne tekstmeldingen som tikket inn på telefonen:

«Vanskelig å treffe deg hjemme, derfor kontakter jeg deg på tlf. Jeg er et av Jehovas vitner som deltar i et frivillig Bibelsk undervisnings arbeid, tilbyr gratis Bibelkurs. Gå inn på jw.org, der vil du finne flere opplysninger».

Han synes det er greit å få henvendelsen på tekstmelding og selv kunne bestemme om han vil sjekke nettadressen.

– Jeg synes det er bedre enn at de ringer på døra, sier han.

Til folk på farten

– Vi har holdt på med virksomheten i over 100 år og brukt telefonen så lenge den har vært tilgjengelig, sier Tom Frisvold, informasjonsansvarlig i Jehovas vitner i Norge.

I Norge er det 11 500 vitner. Åtte millioner hører til trossamfunnet på verdensbasis.

Frisvold mener telefoner og tekstmeldinger er en ryddig måte å få kontakt med folk på.

– Det er blitt virkeligheten at folk er på farten. Får man ikke svar, er det praktisk og redelig å sende en tekstmelding. Da kan folk bestemme selv hva de vil, sier han.

Ikke som telefonsalg

Frisvold understreker at henvendelsene ikke skal ligne på telefonsalg og at det vitnene tilbyr av bibelsk informasjon er gratis.

– Telefonsalg er upopulært. Vi er snare med å si hva det dreier seg om. På møtene våre minner vi om at det er viktig å ta et nei for et nei, sier han.

Han har ikke hørt om at noen har fått negative tilbakemeldinger på henvendelsene.

– Vi tror jo på Gud og synes det er en hyggelig og nyttig ting å informere om. Det er ikke verre enn at man sier nei takk hvis man ikke er interessert

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark