Hopp til innhold

– En anerkjennelse for alle norske boksere

– At sporten nå har blitt tillatt er en stor anerkjennelse for alle norske boksere, sier Geir Vestvik i bokseklubben Tønsberg-Kameratene.

Cecilia Brækhus

På tirsdag valgte regjeringa å gjøre proffboksing lovlig i Norge. Det er naturlig nok Geir Vestvik i Tønsberg-Kameratene glad for. Han mener Cecilia Brækhus (bildet) er en god ambassadør for sporten.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Allerede i februar neste år kan vi kanskje få se Cecilie Brækhus bokse på norsk jord. På tirsdag opphevet nemlig regjeringa forbudet mot proffboksing her til lands.

– Det er selvsagt moro. Vi er en amatør-bokseklubb, og er egentlig ikke så opptatte av proffboksinga. At sporten nå har blitt tillatt er likevel en stor anerkjennelse for alle norske boksere, sier Geir Vestvik i bokseklubben Tønsberg-Kameratene til NRK.no.

– Det betyr at boksere får mulighet til å få en amatørkarriere i Norge, og til å bli proffe i eget land, legger han til.

følge Vestvik er opphevingen av forbudet viktig for amatørboksingen også av en annen grunn.

– Verdens amatørbokseforbund skal arrangere proffliga fra 2017. For at dette skulle bli en realitet, var forbundet avhengig av at proffboksing ble tillatt i Norge, sier han.

Les også:

Mange eksperter fortsatt imot

Selv om forbudet mot proffboksing nå er historie her til lands, er fortsatt Helsedirektoratet, Norges Idrettsforbund og en stor del av den medisinske ekspertisen i Norge mot boksing, fordi de mener sporten er for skadelig.

Disse instansene må også Tønsberg-Kameratene forholde seg til.

– Dette er et dilemma, for man skal ikke stikke under en stol at boksing er en risikofylt idrett på lik linje med mange andre idretter. Det etiske rundt det å slå hverandre er også vanskelig å komme vekk fra, medgir Vestvik.

Han mener likevel at sporten blir godt kontrollert og at utøvernes sikkerhet blir ivaretatt i Norge.

Hvorvidt bokserne skal bruke hjelm er også et stort diskusjonstema innen boksing, ifølge Vestvik.

– I boksing er haka det mest sårbare stedet, og den blir ikke dekt av en hjelm. Likevel er sporten helt klart farlig. En må være forberedt, men det er vi boksere flinke til både mentalt og fysisk.

Vil skape større interesse

Vestvik tror tillatelsen av proffboksing vil føre til større interesse for boksing generelt. Han synes Cecilia Brækhus er en god ambassadør for sporten.

– Men jeg hadde trodd at hun ville ført til at mange nye jenter begynte med boksing. Det har imidlertid ikke skjedd hverken i Tønsberg eller på landsbasis.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark