Hopp til innhold

– Eldre må få mer pc-opplæring

Lederen for Seniornett i Tønsberg mener at det offentlige må bruke mer ressurser på pc -kurs for eldre når bank- og posttjenester digitaliseres.

Helge Klitzing

Seniornett-leder Helge Klitzing synes det offentlige skal tilby mer nettkurs til eldre.

Foto: Lina Gaganis / NRK

Offentlig informasjon skal senere i år komme i en postkasse på nett og ikke i den vanlige postkassa di. Dermed kan du ha tilgang til offentlig post uansett hvor du er.

Det vil også spare det offentlige for utgifter til porto.

7. mars kunngjorde Direktoratet for forvaltning og IKT at post fra offentlige instanser kommer til å bli sendt til folk digitalt gjennom Postens digitale postkasse eller e-Boks i stedet for på papir.

Optimistisk

Digipost-leder Thomas Mathisen tror at også eldre mennesker takler denne overgangen fordi de også er mye på nett.

– Det å lære seg digipost når man er vant til nettbank, tror jeg skal gå veldig bra, sier Thomas Mathisen.

Han legger til at de som ikke ønsker å få digipost kan reservere seg og få post på den vanlige måten.

– Eldre må få mer opplæring

Leder Helge Klitzing for Seniornett i Tønsberg har sett at det kan ta tid før eldre mennesker leser e-post de har fått, selv om de har gått på kurs.

– Når vi har sendt ut e-post eller har lagt ut informasjon til våre 100 medlemmer på nett, kan det gå to uker før de har oppdaget det, sier Helge Klitzing.

Han jobber med å kurse eldre i PC-bruk. Han minner om at det også er rundt 400.000 mennesker i dag som ikke er på nett i det hele tatt.

– Når det offentlige går ut og vil ha innbyggere til å bruke nettet, bør de investere mer i å hjelpe folk for å ta dette i bruk, sier han.