– Det lukter gammelt valgflesk

– Senterpartiet har ikke innfridd gamle valgløfter om å bygge flere studentboliger. Det mener Gry Anette Rekanes Amundsen fra Telemark Frp.

Gry-Anette Rekanes Amundsen

Fremskrittspartiets tredjekandidat fra Telemark, Gry-Anette Rekanes Amundsen mener Senterpartiet leverer gammelt valgflesk.

Foto: NRK

– Senterpartiet relanserer gammelt valgflesk i stedet for å levere varene, sier Amundsen.

Beate Marie Dahl Eide

Senterpartiets førstekandidat fra Telemark, Beate Marie Dahl Eide.

Foto: Senterpartiet

I går kritiserte Senterpartiets førstekandidat til stortingsvalget i Telemark, Beate Marie Dahl Eide kunnskapsminister Kristin Halvorsen for å være defensiv i satsingen på studenter.

Les:

Dahl Eide mener staten må bygge flere studentboliger og styrke studiestøtten, i stedet for å be private huseiere senke utleieprisene for studenter.

– Har ikke oppfylt

– Her har man altså gått til valg år etter år på bygging av studentboliger. De bør heller forklare velgerne hvorfor de ikke har oppfylt de siste åtte årene de har sittet i regjering, i stedet for å love på nytt, sier Gry-Anette Rekanes Amundsen.

– Vi har i mange år sagt at vi skal bygge 2000 nye boliger. Vi har også lagt det inn i budsjettene våre. Problemet er også hvor raskt man klarer å bygge. Det er lange prosesser for å få bygget disse boligene. Vi ønsker også å slippe til private som kan bygge billigere og raskere, sier Frps tredjekandidat til stortingsvalget fra Telemark.

Beate Marie Dahl Eide innrømmer at Senterpartiet kunne ha gjort mer.

– En kan alltid gjøre mer på alle områder. Jeg mener likevel at regjeringa kan stå rakrygga over at den har fått bygd ut flere studentboliger, men en ser at det er områder der det er et stort press. Da er vi nødt til å ta et ekstra løft og få bygd flere studentboliger, sier Dahl Eide.