Hopp til innhold

– Det største som har skjedd

En nordmann i Stanley cupfinalen er det største som har skjedd norsk ishockey noensinne. Det sier ishockeypresident Gerhard Nilsen fra Tønsberg.

Mats Zuccarello Aasen skriver seg inn i historiebøkene med sine prestasjoner på isen.

Nå håper han at det 15 kilo tunge trofeet skal få være med Mats Zuccarello Aasen på besøk til Norge.

Jeg synes dette er veldig stort, særlig fordi jeg kjenner han og kjente han som liten gutt, sier Nilsen. Zuccarello var en sånn fyr som aldri gikk av isen etter trening. Han ble nærmest jaget av banen så andre lag fikk spille.

Ishockeypresident er strålende fornøyd over det han ser fra semifinalen i natt. Zuccarello Aasen blir den første nordmann noensinne til å spille finalen i verdens viktigste hockeyturnering.

– Jeg synes det er utrolig bra for Mats og ikke minst for norsk ishockey. Han viser oss at det går an selv i lille Norge.

Håper å se pokalen i Norge

Hockeypresidenten er ikke i tvil om betydningen av Mats Zuccarello Aasens prestasjon i norsk hockeyhistorie.

I historisk perspektiv er det det største som har skjedd i norsk ishockey. Det er veldig mange som har lyst til å komme langt her i verden, men det er ikke alle som er villige til å legge ned det som trengs av arbeid.

Selv om det er langt fra Tønsberg ishall til Madison Square Garden i New York, så håper hockeypresidenten å få se den femten kilos tunge pokalen i Norge.

– Det blir helt sikkert feiring hvis pokalen kommer til Norge. Det blir jo julaften og 17. mai på en gang.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark