Sammenlignes med tysk VM-stjerne

Tidligere tysklandsproff Tommy Svindal Larsen mener den nye Odd Grenland-yndlingen Torgeir Børven minner om den tyske fotballstjernen Stefan Kiesling. Nå skal de eldre gutta på laget hjelpe junioren til nye høyder.

Torgeir Børven

Tommy Svindal Larsen sier Børven minner om den tyske fotballstjernen Stefan Kiesling.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

– Det er ingen tvil om at gutten har et stort potensial. Han innehar mange av de samme ferdighetene som den tyske landslagsspissen Stefan Kiesling, forklarer Svindal Larsen.

Stefan Kiesling er, for de som ikke følger tysk fotball nøye, fjorårets nest mestscorende spiller i den tyske Bundesligaen for Bayer Leverkusen. Kiesling hadde to innhopp for Tyskland under årets VM i Sør-Afrika.

Tommy Svindal Larsen

Tommy Svindal Larsen sier han vil passe på unge Torgeir Børven.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

– De har ekstreme «goalgetteregenskaper» begge to, sier den tidligere tysklandsproffen til NRK.

Ut av skyggen til Kovacs

Unge Torgeir Børven fra Øystese utenfor Bergen har frem til nå levd i skyggen av Peter Kovacs, som for to uker siden forlot Odd Grenland til fordel for belgiske Lierse.

Men gårsdagens matchvinner mot Aalesund føler ikke han har ventet for lenge på muligheten han nå har fått.

– Nei, jeg har ikke blitt utålmodig. Det er få 18-åringer som i det hele tatt får spille i eliteserien, så jeg føler jeg har kommet langt i forhold til egne målsettinger, sier Børven.

– Det blir forventninger, men det må man bare leve med, avslutter Odd Grenlands nye spydspiss.

Passer på Børven

Tommy Svindal Larsen ble selv utnevnt til Guds gave til fotballen i ung alder. Larsen, som aldri selv likte benevnelsen, har noen gode tips å komme med.

– Ydmykhet er stikkord, sier den nå 37 år gamle Larsen.

– Det er viktig å ikke bli «verdensmester» etter noen få scoringer på dette nivået, sier den rutinerte midtbanespilleren.

– Du kommer til å passe på?

– Ja, jeg og de andre eldre gutta på laget er i nærheten, men Torgeir har så langt ikke vist noen tegn på å «ta av», ler Svindal Larsen

Torgeir Børven har tre scoringer i eliteserien så langt denne sesongen.

P.S: Torsdag spiller Stefan Kiesling og Bayer Leverkusen mot Rosenborg i Europa League.

Torgeir Børven

RBKs kaptein Mikael Dorsin i duell med Torgeir Børven under eliteseriekampen mellom Odd Grenland og Rosenborg på Skagerak arena i Skien

Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix