Skulle steke mat...

Brannvesenet ber folk bli ved komfyren ved matlaging.

Forkullet mat i en stekepanne.

RØYKUTVIKLING: En nabo kjente røyklukt fra denne stekepanna i Horten i natt.

Foto: VIB

På fem timer rykket Vestfold interkommunale brannvesen ut på to meldinger om «tørrkokte» panner.

Like før klokken 21.00 mandag kveld kom den første meldingen. Røyk fra en stekepanne hadde slått ut brannalarmen i en bolig i Holmestrand.

– Beboeren skulle steke fisk og hadde hatt smøret i panna, men glemte hele matlagingen, sier brannmester Trond Andreassen fra Kopstad brannstasjon.

Fikk i seg røyk

Rundt fem timer senere, klokken 01.43, måtte brannvesenet rykke ut igjen. Denne gangen til en bygård i Horten. Det var en kvinne som hadde kjent røyklukt fra naboleiligheten, som varslet brannvesenet. Alle de tre stasjonene i Vestfold interkommunale brannvesen rykket ut.

Mens brannvesenet var under utrykning kom beboeren hjem, og det ble klart at røyken kom fra forkullet mat i en stekepanne.

– Beboeren i den røykfylte leiligheten hadde gått seg en tur, og var fortvilet over at hun hadde glemt maten som hun varmet på komfyren. Det var bra at naboen kjente lukt og meldte fra, fordi det var ingen fungerende røykvarslere i leiligheten, sier Andreassen.

Både naboen og kvinnen som bor i boligen hadde gått inn i den røykfylte leiligheten, og ble derfor sjekket av ambulansepersonell på stedet.

– Ved «tørrkoking» i åpen panne er det kun et tidsspørsmål før det oppstår brann, opplyser Vestfold interkommunale brannvesen. De ber derfor folk bli ved komfyren ved matlaging.