– Soloutspill gjør ikke den videre prosessen enklere

Nøtterøy Ap frykter at det ikke vil bli noe av en ny fastlandsforbindelse i Tønsberg-regionen.

Kanalen mellom Tønsberg og Nøtterøy
Foto: Jan Gulliksen / NRK

Soga om ny fastlandsforbindelse mellom Nøtterøy og Tønsberg fikk et nytt kapittel på onsdag, da Tønsberg bystyre vedtok en egen uttalelse til Samferdselsdepartementet uten å ha involvert nabokommunene.

I uttalelsen sier bystyret at det er uaktuelt med bru fra Kaldnes til Korten, og at de ønsker utredning av ei bru parallelt med Kanalbrua. Vedtaket har skapt debatt.

Dette soloutspillet gjør ikke den videre prosessen enklere. Vedtaket er uheldig, og det tror jeg mange er enige om. De involverte kommunene og fylkeskommunen er nødt til å bli enige om veiforbindelsen sammen, sier Jon Sanness Andersen, gruppeleder for Nøtterøy Arbeiderparti, til NRK.no.

Han frykter at det nye veisystemet ikke blir noe av hvis ikke partene blir enige. For et par uker siden proklamerte Tønsberg-ordfører Petter Berg (H) i Tønsbergs Blad at partiet ikke ville ha bru mellom Kaldnes og Korten. Han hadde ikke snakket med nabokommunene og fylkeskommunen på forhånd.

– Jeg synes det er rart at Berg gjorde dette. Det tror jeg gjorde det umulig for de andre partiene å ikke mene noe om saken, og det er der feilen ligger.

Les også:

Tror ikke en ny forbindelse er skrinlagt

Nøtterøy Ap ønsker en fastlandsforbindelse mot nord.

– Alternativet fra Ramdal på Nøtterøy til Smørberg sør for travbanen er ikke skrinlagt. Dette ligger inne som en del av nord-alternativet, sier Andersen.

Morten Wang i Tønsbergs Blad skriver i en kommentar at Tønsberg-vedtaket nærmest har skrinlagt en ny fastlandsforbindelse. Det er Andersen uenig i.

– Men vedtaket gjør prosessen verre. Vi får håpe dette ikke gjør at samferdselsministeren prioriteter saken mindre.

En sammenslåing mellom Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme har lenge vært på trappene. Andersen mener at Tønsberg-vedtaket ikke vil få noen særlig konsekvenser for dette.

– Men jeg tror helt klart ikke at befolkningen på Nøtterøy har blitt mer vennlig innstilt til en sammenslåing med Tønsberg.

– Vi må prate sammen

Etter onsdagens vedtak sendte Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang en uttalelse om saken til Berg. Han ønsket egentlig at dette skulle være en felles uttalelse fr aformannskapet.

Nøtterøy Ap ville imidlertid ikke at dette brevet skulle bli sendt.

– For vi mener at saken må bli tatt opp i styringsgruppa, og at vi deretter må sette oss ned og prate sammen. Jeg står likevel for innholdet i brevet, sier Andersen.