6 år gammel jente funnet i god behold

Det pågår nå en leteaksjon etter ei 6 år gammel jente på Lifjell i Telemark. Hun var på skitur med foreldrene.

Leteaksjon på Lifjell

Jenta ble funnet etter en omfattende leteaksjon med mannskaper fra Røde Kors, politi, Norske Redningshunder og helikopter.

Foto: Mikkel Aanderaa

Jenta er nå fraktet tilbake til Lifjell og er sammen med foreldrene. Det melder politiet. Da hun ble funnet var hun våt og kald, men ved godt mot. Nå venter en legesjekk.

Politiet melder nå at den 6 år gamle jenta er funnet i god behold. Det var redningshelikopteret som fant henne.

Lars Otto Laukvik i Røde Kors forteller at 12–15 letemannskaper er i gang med søket. Ytterligere 30–40 er på vei fra Telemark og nabofylkene. Det planlegges nå hvor man skal søke.

Politiet har bedt Hovedredningssentralen om å sende et redningshelikopter, fordi vinden øker i området. Politihelikopteret kom i gang med å lete klokken 16:10. I tillegg er fire snøskuterpatruljer fra Røde Kors i gang med letingen.

Politiet i Telemark sendte denne pressemelding ut klokken 15:30

Det er iverksatt leteaksjon etter en 6 år gammel jente som var på ski med foreldrene på Lifjell i Telemark. Røde Kors-snøskutere er ute i området og flere er på veg. Politihelikopter er også på veg. Jenta er 6 år, 110–115 cm høy og har på seg en rosa jakke, grå bukse, røde votter og turkis lue med sommerfugler, rosa ski og blå staver.

Norske Redningshunder er på vei, melder de i et nyhetsvarsel.

Operasjonsleder Gisle Småge sier at politiet nå har opprettet en base i området og at politihelikopteret er ventet om kort tid. Været i området er godt, delvis sol, pluss ti grader og rolige vindforhold. Jenta kom bort fra foreldrene under en skitur i området. Politiet fikk melding om saken klokken 14:10.

NRK kommer tilbake med mer.