50 personer tatt i narkoaksjon

Amfetamin fra nettverket som felte stortingsrepresentant Henning Warloe har havnet i Grenland. Flere er tatt etter storaksjon i dag.

Skule Worpvik

Leder for avsnitt for organisert kriminalitet ved Grenland politistasjon, Skule Worpvik

Foto: NRK

50 personer er siktet etter opprulling av et narkotikanettverk i Grenland. Etterforskningen har avslørt linker til Romerike, skriver avisa Varden i ettermiddag.

Stortingsrepresentantens venn er siktet i denne omfattende narkotikasaken.

– Det er levert stoff fra nettverket på Romerike til folk som er sentrale i Grenland, bekrefter leder for avsnitt for organisert kriminalitet ved Grenland politistasjon, Skule Worpvik, til avisa.

Helseansatte pågrepet

Politiet har så langt pågrepet 50 personer i den omfattende narkotikasjon.

Aksjonen startet før jul i fjor.

Politiet har ifølge TA knyttet personer ansatt i skole- og helsevesenet til det omfattende nettverket. Blant de siktede er en lærer, en ambulansesjåfør og en instruktør på treningssenter.

Leder for avsnitt for organisert kriminalitet ved Grenland politistasjon, Skule Worpvik sier til NRK at nettverket kan ha forgreninger til andre steder i landet:

Under ransakingen av en av boligene fant politiet 40 våpen og over 100 kilo ammunisjon. Blant de beslaglagte våpnene fant politiet blant annet en maskinpistol, skriver TA.