4.752 bokser taxfree-øl endte på svartebørs i Larvik

198 kasser med øl havnet på svartebørs i Larvik, i stedet for i taxfreebutikken til Fjord Line. Nå må en tidligere ansatt i fergeselskapet møte i retten, tiltalt for tyveri av 4.752 bokser øl.

Fjord Line og Color Line

De 4.752 ølboksene var ment for salg ombord i MS Oslofjord, men havnet i stedet på svartebørsen i Larvik.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Solgt videre

De 198 ølkassene ble stjålet fra fergeselskapets lager i Sandefjord 13. desember 2015.

39-åringen fra Larvik hadde avtalt med en kamerat, som møtte opp med varebil utenfor taxfree- lageret. Der ble det lastet opp dansk øl for rundt 100 000 kroner. Ølet ble så solgt videre til kunder i Larvik-området.

Kollega meldte fra

Da tiltalte og kameraten fylte varebilen med øl, passerte en annen ansatt i Fjord Line. Han stusset over aktiviteten ved lageret en søndagskveld, og meldte fra til fergeselskapets ledelse etter noen dager. Men da var ølet allerede solgt på svartebørsen i Larvik-distriktet.

Sporløst borte

– De 4.752 ølboksene får vi aldri tilbake, sier administrerende direktør i Fjord Line, Richard Ternblom. Men Ternblom mener et slikt tyveri ikke kan skje igjen fordi lageret nå er bedre sikret.

Kunne unngått straffesak

39-åringen tilsto umiddelbart da politiet konfronterte ham, og saken ble først sendt til behandling i Konfliktrådet, hvor det ble inngått avtale om tilbakebetaling til fergeselskapet. På den måten kunne 39-åringen unngått å havne i strafferegisteret, sier politiadvokat An Eline Rimstad.

Men mannen overholdt ikke avtalen, og dermed kommer saken opp for Sandefjord tingrett som straffesak 1. juni.