Hopp til innhold

33 kan miste jobben på Denja

Orkla Foods Norge vurderer å flytte produksjonen fra Larvik til Elverum.

Denja fabrikken i Larvik

Denja Larvik produserer majonesbaserte salater til dagligvaremarkedet.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

33 ansatte ved Denja i Larvik ble i dag varslet om at fabrikken i Larvik kan bli flyttet til Elverum.

Denja-fabrikken er eid av Orkla Foods Norge og det er sviktende salg av påleggssalater som gjør at selskapet vurderer å flytte produksjonen fra Larvik.

Dag Olav Stokken

Dag Olav Stokken, kommunikasjonsdirektør i Orkla Foods Norge, sier selskapet har behov for å effektivisere produksjonen.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

– Vi trenger å effektivisere produksjonen og på Elverum har vi mulighet til å utvikle fabrikken til en stor og effektiv produksjonsenhet, forteller Dag Olav Stokken, kommunikasjonsdirektør i Orkla Foods Norge.

Usikker på flytting

De ansatte ble varslet om mulig flytting og nedleggelse i et allmøte tirsdag. Dersom vedtaket blir fattet vil driften på Larvik etter planen vare ut 2015.

– Dersom fabrikken legges ned blir det hardt for våre ansatte. Dette er også et stort tap for lokalsamfunnet, sier Henning Jensen, tillitsvalgt ved Denja i Larvik.

Enkelte av de ansatte kan få mulighet til å bli med på flyttingen, men Jensen er usikker på om de ansatte vil ta imot tilbud om ny jobb i Elverum.

– Det kan jeg ikke svare på nå. Først må vi snakke med de ansatte og få en oversikt om noen ønsker å flytte, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

Denja Larvik

Denja Larvik er en av 14 fabrikker i Orkla Foods Norge AS.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Senter for ferdigretter

Orkla Foods Norge ønsker å gjøre fabrikken på Elverum til et senter for ferdigretter, salater og syltetøy.

– I tillegg til salater fra Larvik har vi også planer om å flytte produksjon av syltetøy fra Brumunddal til Elverum, sier Paul Jordahl, administrerende direktør i Orkla Foods Norge.

Ved å flytte produksjonen fra både Larvik og Brumunddal til Elverum mener Orkla Foods Norge at de kan redusere kostnadene med 15–20 millioner kroner årlig.

– En større fabrikk på Elverum gir oss bredere kompetanse, og en større arbeidsstyrke som gjør oss mer robuste i forhold til innovasjon og forsvarlig drift, sier Jordahl.