40 ABB-ansatte kan miste jobben i Skien

Oljeserviceselskapet ABB må nedbemanne. Intill 40 ansatte i Skien kan miste jobben.

ABB

Ansatte ved ABB i Skien kan miste jobben.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

ABB må redusere bemanningen med inntil 260 medarbeidere som følge av lavere aktivitetsnivå i markedet.

– Dette er en trist dag for oss sier divisjonsdirektør Jan Petter Abrahamsen ved ABB i Skien til NRK.

Jan Petter Abrahamsen, direktør for lavspenningsprodukter i ABB

Jan Petter Abrahamsen sier 40 ansatte ved ABB i Skien står i fare for å miste jobben.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

De ansatte er informert

ABB har i dag informert de ansatte om at det vil bli gjennomført kapasitetstilpasninger som følge av langvarig svikt i spesielt olje- og gassrelatert industri.

– Dette er en dag vi har fryktet ville komme, men som vi har håpet i det lengste å unngå. Vi har fulgt markedet nøye og vurdert mulige tiltak over lang tid. Nedgangen har vært merkbar en stund, og alt tyder på at den vil bli langvarig. Vi er derfor nødt til å tilpasse organisasjonen vår til en situasjon med et lavere aktivitetsnivå, sier administrerende direktør Steffen Waal i ABB i Norge.

Nedgangen i oljesektoren er årsaken

En stor del av kraft- og automatiseringsvirksomheten til ABB i Norge er knyttet til olje og gass og skipsbygging, hvor det i dag investeres vesentlig mindre enn for bare noen få år siden. Bemanningsreduksjonen omfatter inntil 260 medarbeidere i flere deler av virksomheten til ABB i Norge.

– Dette er en tøff dag for alle i ABB, men på samme måte som vi ansetter når det er stor etterspørsel, må vi redusere kapasiteten når markedet svikter over tid. Vi anstrenger oss for å gjennomføre nedbemanningene på en mest mulig skånsom måte og har en løsningsorientert dialog med de ansattes organisasjoner, sier Waal.